Tų pačių taisyklių neįmanoma pritaikyti visoms įstaigoms, tačiau čia pateiktos bendros taisyklės galioja daugelyje darboviečių. Galbūt rasite patarimų, kurie tiks ir jums. Atkreipkite dėmesį į tai, ką vilkite, nes jūsų apranga turi įtakos jūsų reputacijai.

1. Paplūdimio šlepetės

Daugelyje darboviečių leidžiama avėti puošnius sandalus ar basutes - tik jūs žinote, ar tai priimtina jūsų biure. Tačiau paplūdimio šlepetės ir kita avalynė laisvalaikiui toleruojama labai retai, dėl tos pačios priežasties, kodėl per susirinkimus nevalia kramtyti gumos ir pūsti burbulų: toks elgesys - ne laiku ir ne vietoje, be to, dvelkia nepagarba aplinkiniams. Šlepsėjimas darbo koridoriais gali erzinti ir jūsų kolegas.

2. Akiniai nuo saulės

Jūs - ne Bono. Taip, saulė akina, kai einate gatve ar vairuojate automobilį, tačiau patekus į uždarą patalpą akinius reikia nusiimti. Jei darbe sėdėsite su tamsiais akiniais, žmonės nesupras, ar juos matote ir ar skiriate jiems dėmesio. Atrodys, kad po akiniais kažką slepiate.

3. Šortai

Šortai ir profesionalus įvaizdis - neegzistuojantis derinys. Tiesa, kai kuriose darbovietėse šortus vilkėti galima ir net patartina. Įsivaizduokite, ateinate į parduotuvę, prekiaujančią banglentėmis ir banglenčių sporto apranga. Maloniau, jei jus pasitiks žmogus, vilkintis šortus ir kaklaraištį, nei kostiumuotas pardavėjas su lagaminėliu. Tačiau daugelyje įstaigų vilkėdamas šortus atrodysite tiesiog neprofesionaliai. Net jei jūsų šortai dailūs, kokybiški ir nė iš tolo neprimena tų, kuriuos vilkėjote dažydamas savo virtuvę, jie niekada neatrodys taip gerai, kaip kelnės.

4. Permatomi drabužiai

Patarimas, kurį tikriausiai žinote, bet dėl viso pikto pakartosime: nevilkėkite drabužių, per kuriuos persišviečia kūnas ar apatiniai. Lengvi marškiniai, su kuriais nekaršta ir patogu paplūdimyje, tikrai netinka biure. Nešokiruokite kolegų, neverskite jų pasijusti nejaukiai.

5. Marškinėliai su a la juokingais užrašais

Marškinėliai su užrašu “Aš ne toks girtas, kaip atrodau” pralinksmins jūsų draugus, bet ne bosą, kolegas ir klientus. Drabužiai neturi būti iššaukiantys, tad venkite humoristinių detalių. Apsivilkę marškinėlius, kuriuos parsivežete iš paskutinės kelionės, tik sukelsite bereikalingą pervargusių kolegų pavydą.

6. Nepasiruošimas

Net jei jūsų įstaigoje leidžiama vasarą vilkėti laisvesnio stiliaus drabužius, visada su savimi turėkite kažką oficialesnio. Jei paskutinę minutę sužinote, kad atvyksta jūsų svarbiausias klientas, nemalonu jį pasitikti mūvint džinsus ir vilkint sportinius marškinėlius. Būtų gerai, jei galėtumėte greitai persirengti padoresniais drabužiais. Būti pasiruošusiam visada naudinga.

7. Demonstruokite gebėjimus, o ne madas

Nebent jūsų darbas su ja susijęs. Visgi nesirenkite ir labai šokiruojančiai - madas demonstruokite laisvalaikiu.

Jei darbdavys neliepia rengtis labai oficialiai, o tik “biure tinkamais”, “normaliais” drabužiais, tai nereiškia, kad galite ateiti į darbą kečupu ištepliotais marškiniais, šokiruojančiai trumpais šortais ar nutrintais sportbačiais.

Ką dėvėti? Sau pritaikius kai kuriuos dizainerių modelius, išeitų stilinga ir darbo aplinkai tinkanti apranga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją