JAV Darbo departamentas sudarė dešimties savybių, kurios visada bus paklausios valstybinėje tarnyboje, versle, medicinoje, moksle ir inžinerijoje, sąrašą.

1. Mokėjimas bendrauti su žmonėmis. Ši savybė visada bus paklausi, kadangi nuo jos didžiąja dalimi priklauso kompanijos populiarumas ir jos sėkmė.

2. Gebėjimas spręsti iškylančias problemas. Mokėjimas išsiaiškinti problemas ir jas greitai išspręsti visada bus paklausus ir vertinamas.

3. Profesiniai gebėjimai. Visada buvo vertinami daugiau nei kitos savybės.

4. Mokėjimas naudotis technologijomis. Darbdavys įvertins ne tik mokėjimą dirbti kompiuteriu, tačiau ir likusia biuro technika, taip pat ta, kuri būtina atliekant darbą. Technologijų amžiuje svarbu žinoti ir mokėti kuo daugiau.

5. Pedagoginės savybės. Mokėjimas mokytis ir mokyti kitus – viena geriausių darbuotojo savybių.

6. Matematiniai gebėjimai užtikrina medicinos, inžinerijos ir mokslo progresą.

7. Mokėjimas elgtis su finansais. Mokėjimas spręsti finansinius klausimus kompanijos naudai – net geriau nei kitos savybės.

8. Informacijos vadyba. Informacija – kritinis visų žmogaus veiklos sferų elementas. Mokėjimas analizuoti ir prognozuoti būtinas bet kokiose sferose.

9. Užsienio kalbų mokėjimas. Tai savaime suprantama – gebėjimas bendrauti su užsienio partneriais yra didžiulis pliusas.

10. Dalykiškumas. Sėkmingos vadybos žinios visada turės paklausą, kadangi atneša naudos kompanijai.

Kaip jūs manote, kokios dar savybės yra svarbios?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)