Tai nelengva klausimas, jei jau organizavote ne vieną vakarėlį. Tokiomis temomis, kaip „mafija“, „disco“, „balta“, „raudona“ ar kitos spalvos jau nieko nebenustebinsite, todėl skubame jums į pagalbą ir dalinamės madingiausiomis šių metų vakarėlių idėjomis.

Superherojai

Ši tema tiks tik tokiam kolektyvui, kurio nariai visada rimtai vertina vakarėlio aprangos kodą ir atsakingai ruošiasi išpildyti temą. Jeigu jūsų kolegos iniciatyvūs ir kūrybingi, vakarėlis bus tikrai spalvingas ir smagus, juk tikėtina, kad į jį atvyks Betmanas, Supermenas, Moteris-Katė ar Džeimsas Bondas su mergina. Būtinai pasikvieskite profesionalų fotografą – taip apsirėdžiusius kolegas būtina įamžinti!

Žiemos pasaka

Žiemos pasaka – romantiška tema, suteikianti daug galimybių sukurti ypatingą vakarėlio aurą pasitelkus dekoracijas. Papuoškite vakarėlio vietą baltu tiuliu, sidabriniais blizgučiais, priberkite konfeti ir uždekite žvakes. Ant sienų ir lubų pakabinkite snaiges iš popieriaus ir įjunkite sniegą primenantį apšvietimą. Ši tema nereikalauja ypatingos aprangos, svečiams pakaks pasipuošti šventinėmis detalėmis, kurias taip pat galima padaryti iš anksto ir padovanoti kiekvienam atvykusiam.

Vakaro scenarijų galima išradingai susieti su visiems žinomomis žiemos pasakomis: „Snieguolė ir septyni nykštukai“, „Ledo karalienė“, „Mergaitė su degtukais“ ir pan.

Moksliukai

Moksliukus (angl. vadinamus „Geeks“) visame pasaulyje išpopuliarino aktoriaus Ashtono Kutcherio prodiusuojama laida „Gražuolės ir moksliukai“. Moksliukas – labai protingas, tačiau visiškai nestilingas jaunuolis, kažkiek ir keistas. Rengiasi labai senamadiškai ir greičiausiai nešioja akinius. Būna ir merginų moksliukių, planuojantiems vakarėlį rekomenduojame pasitarti su kolegėmis, kuo jos labiau norėtų būti – moksliukėmis ar gražuolėmis.

Keisti megztiniai

Tai labai linksma tema. Turbūt kiekvienas dar turime arba esame turėję kokį nors juokingą megztinį, kurio šiandien nei už ką neužsidėtume. Greičiausiai tai bus koks nors 80-aisiais arba ankščiau numegztas rūbas. Didelį nemadingų megztinių pasirinkimą kiekvienas ras dėvėtų drabužių parduotuvėse, todėl šiai temai labai paprasta pasipuošti.

Kalėdinis košmaras

Visi žino, kaip reikia atrodyti per Heloviną, tad kodėl nesurengus siaubingo kalėdinio vakarėlio? Vampyrais, raganomis ir pabaisomis virtusius kolegas bus sunku atpažinti. Prie temos galima išradingai priderinti vakarėlio patiekalus bei gėrimus ir pasiūlyti svečiams kraujo, užkandžių su akimis, raganų pirštelių, kruvino torto.

Skrybėlių vakarėlis

Jeigu jūsų kolegos prieš kiekvieną kalėdinį vakarėlį skundžiasi, kad neturi kuo apsirengti ir nežino kur ieškoti kostiumo – ši tema išvaduos juos iš pasiruošimo kančių. Tereikės užsidėti kokią nors skrybėlę. Išradingesni prie skrybėlės galės priderinti visą garderobą. Be abejo, skrybėlių originalumas yra svarbus dalykas, todėl nepamirškite paskirti nominacijų už egzotiškiausią, originaliausią, seksualiausią ar įspūdingiausią skrybėlę.

Tarybų Sąjunga

Prisiminkite, kaip žmonės rengdavosi ir švęsdavo tarybiniais laikais, ir pasiūlykite kolegoms įsikūnyti į tarybinius personažus – bazės vedėją, „bufetavą“, valdininką, kariškį, beliašų pardavėją, statybininką ar taksistą. Prie temos bus nesunku priderinti meniu. Tarybinis stalas neapseis be baltos mišrainės, silkės, Tarybinio šampano ir grafinų. Kelkite tostus ir sakykite ilgas kalbas.

Maisto gaminimas

Jeigu jūsų kolektyvas nedidelis ir teminiai vakarėliai kolegų nebežavi – pasiūlykite jiems kartu pasigaminti šventinę vakarienę. Galite į vakarėlį pasikviesti profesionalų šefą, kuris padės paruošti tradicinius arba egzotiškus patiekalus, pavyzdžiui suši. Vienu metu turėsite pagaminti kelis patiekalus, šefas paskirstys užduotis ir visi turės dirbti kartu. Tai puikūs komandiniai mokymai, kurių rezultatais iš karto galės pasimėgauti visas kolektyvas.

Kostiuminis barų maratonas

Dar viena tema tinkanti nedideliam kolektyvui. Vakarėlio programa iš pažiūros neypatinga – susirenkate ir keliaujate iš vieno baro į kitą. Tačiau šventė įgaus visai kitą nuotaiką, jei visi apsirėdys kokiais nors kostiumais. Galite sugalvoti bendrą temą arba suteikti galimybę kiekvienam pasipuošti pagal savo skonį ir fantaziją. Svarbu, kad kostiumai būtų pakankamai ryškūs ir trauktų aplinkinių dėmesį, tuomet patirsite daug linksmų akimirkų.

Dešimtmečiai

Dešimtmečių tema tinka dideliam kolektyvui. Tai labai lankstus sprendimas, nes žmonės gali pasirinkti kokį dešimtmetį atstovaus – vieni atvyks iš 1920-ųjų, kitiems bus artimas 1950 – ųjų stilius, o tretieji apsirengs pagal 1980-ųjų madą. Tokiam vakarėliui galima sukurti įdomias, įvairiausius laikotarpius vaizduojančias dekoracijas, groti skirtingų laikotarpių muziką, video projekcijose demonstruoti ištraukas iš įvairių epochų filmų.

Kokią temą bepasirinktumėte, nepamirškite įvertinti kolegų apdovanojimais. Skirkite prizus už originaliausią kostiumą ir gražiausią šypseną, nominuokite vakarėlio porą arba „misterį“ ir „mis“. Geriausia, jei nominacijos ir prizai bus juokingi. Pavyzdžiui, superherojų vakarėlyje reikėtų išrinkti tobulą kūną, o gražiausios šypsenos nominaciją gavusiam svečiui padovanoti dantų pastos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)