Skirtingų pomėgių žmonėms organizuojami skirtingi „Encounter“ žaidimai, pavyzdžiui, „Fotomedžioklėje“ vyksta kūrybinės varžybos, „Virtualus žaidimas“ – erudicijos išbandymas sėdint prie kompiuterio ir t.t. O štai „Realus“ žaidimas būna iššūkis ir kūnui, ir protui.

Paprastai jie vyksta naktį, žmonių retai lankomose ar civilizacijos mažai paliestose vietose. Žaidėjams būtinas automobilis, nešiojamasis kompiuteris su mobiliuoju internetu, GPS imtuvas ir nemažos įvairių sričių žinios. Mat pirmiausia dalyviai internetu gauna užduotį (tai gali būti užuominų rinkinys, galvosūkis, mįslė ar bet kas, ką sugalvos organizatoriai), kurią išsprendę gauna koordinates.

Nuvykę į reikiamą vietą jie turi rasti kodą, kurį suvedę į žaidimo tinklalapį, gauna kitą užduotį. Dažniausiai organizatoriai pasistengia, kad ieškoti kodo būtų nesaldu – kartais tenka kopti į svaiginantį aukštį, kartais – lįsti į apleistus pastatus ar naršyti požemiuose.

Vieną savaitgalio naktį DELFI.TV komanda prisijungė prie „Encounter“ žaidėjų ir sudalyvavo žaidime „Uranium cookies“, kuriame, pagal organizatorių sukurtą istoriją, „prisikėlimo armija“ į paieškas siuntė „nepriklausomus ieškotojus“. Šis žaidimas išskirtinis tuo, kad dalyviams teko ne tik spręsti užduotis, ieškoti kodų, bet ir įsijausti į ieškotojų vaidmenį bendraujant su „agentais“.