Ikimokyklinių įstaigų mokestis per praėjusius metus padidėjo 5,1 proc., viena diena vaikui kainuoja nuo 30 iki 80 svarų (nuo 124 iki 330 litų), teigiama pirmadienį publikuotoje labdaros organizacijos ataskaitoje.
Joje nurodyta, kad vis daugiau tėvų prašo senelius pasirūpinti vaikais, kadangi abu tėvai privalo dirbti visą darbo dieną, norėdami išlaikyti šeimą.

FPI apibūdino motinystės ir tėvystės pašalpas Didžiojoje Britanijoje, kaip „neadekvačiai mažas“ ir kritikavo koaliciją už vaikų fondų panaikinimą, dirbančių ir auginančių vaiką asmenų kreditų sumažinimą ir vaikų pašalpų įšaldymą, praneša „Daily Mail“.

FPI generalinė direktorė Katherine Rake teigia: „Vaiko auginimo išlaidos labai susijusios su vaikų priežiūros kainomis. Prieinamos vaikų priežiūros pasiūla vis dar yra ribota, todėl žmonės turi susiderinti savo darbo laiką. Todėl kaina dar labiau išauga, įvertinant prarastas pajamas, ypač moterims.“

Ataskaita, kurioje Didžioji Britanija buvo vertinama pagal dešimt veiksnių, naudingų „šeimai palankiai“ šaliai, buvo įvertinta C minus, nei vienas veiksnys nesulaukė geriausio įvertinimo.

Taip pat buvo kritikuojama pagyvenusiems žmonėms prieinama priežiūra (kasmet 60 000 pagyvenusių žmonių turi parduoti savo namus, norėdami sumokėti už vietą senelių prieglaudoje); prieinamo aprūpinimo būstu stoka ir tai, kaip valdžios įstaigos elgiasi su 61 000 vaikų, kuriais rūpinasi vietos tarybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją