Anot chirurgų, šis nepageidaujamų riebalų panaudojimas turi keletą privalumų. Pavyzdžiui, dirbtinių medžiagų atsisakymas leis išvengti plastinės chirurgijos srityje tradicinių problemų, pavyzdžiui, protezo deformacijos arba per didelio medžiagos kietumo, dėl kurių dažnai reikia dar vienos operacijos.

Tokios eksperimentinės operacijos pastaruosius 4-5 metus buvo atliekamos Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje. Pasak ekspertų, naujasis metodas leidžia ne tik sujungti dvi operacijas, bet ir pasiekti ilgalaikį teigiamą rezultatą.

Melas Brahamas, estetinės chirurgijos klinikų grupės prezidentas, yra įsitikinęs, jog netrukus šios procedūros taps populiaresnės už tradicines ir gali netgi visiškai jas pakeisti.

Profesorius Zdenekas Prosas, vienas chirurgų, praktikuojančių naująją operaciją, entuziastingai aiškina: „Trumpai tariant, iš vienos kūno vietos pašalintas riebalų perteklius perkeliamas į kitą. Šis metodas garantuoja daugiau natūralumo, nes leidžia chirurgams geriau modeliuoti krūtinės formą“.