Jei lygis yra labai blogas ar blogas – tai reiškia, kad per savaitę kol kas tegalite surinkti iki 10 taškų. Kas savaitę pridėdami po 1-2 taškus, po 2-3 mėn. jau galėsite rinkti 30 ir daugiau taškų ir visiems laikams pamiršti negalavimus.



Rinkite taškus sveikatos labui

Dviratis, kaip ir bet kuris kitas įrenginys, gali būti naudingas, o gali ir pakenkti, jei nemokšiškai juo naudosimės. Ar žinote, kad kartu su puikia transporto priemone įsigijote nuostabų treniruoklį? Tik laukta nauda gali virsti didele žala, jei nežinosime panaudojimo taisyklių.

Garsus amerikiečių gydytojas, aerobikos tėvas Kenetas Kuperis parengė programą, kurios tikslas – išmokyti žmones stiprinti širdį judant, sportuojant (aerobika – tai judėjimas nedūstant). Per savaitę rekomenduojama surinkti bent 30 taškų, kurie skiriami už fizinio krūvio laiką ir intensyvumą. O reguliariai kas savaitę surinkdami po 100 taškų, jūs galite įgyti puikią sportinę formą ir net dalyvauti varžybose.

K.Kuperio teigimu, geriausi širdžiai ir plaučiams yra cikliniai judesiai. Jie gerina deguonies pasisavinimą, kas yra svarbi sąlyga didinti darbingumą ir stiprinti atsparumą ligoms. Ėjimas, bėgimas, plaukimas, slidinėjimas, irklavimas, važiavimas dviračiu yra tipiniai šių pratimų pavyzdžiai. Ypač prieinamas visiems yra dviratis. Nereikia specialių patalpų ar ypatingos aprangos. Sportuojate net vykdami į darbą ir atgal.

Minant pedalus, paprasta sekti savo pulsą, laiką ir atstumą.

Šiuolaikiniai dviračiai aprūpinami specialiais prietaisais, kurie visa tai gali parodyti. Bet pakanka turėti laikrodį ir žinoti nuvažiuotą atstumą, ir jau galima sužinoti surinktų aerobinių taškų skaičių. Jie skiriami už atstumą ir įveikimo laiką.

Šalia pateikta lentelė, kurioje parodyta, kaip rinkti sveikatos taškus važiuojant dviračiu. Tą minimalų 30 taškų kiekį reikia surinkti bent 4 kartus per savaitę. Jei jūs naujokas, verta atlikti Kuperio 12 min. testą, po kurio pasirinksite jums tinkamą judėjimo tempą ir laiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją