Kaip ir kiekvienais metais, šiemet šimtų smalsuolių žvilgsnius oro balionai ilgiau nei savaitę traukdavo nuo pat ryto – kai tik prasidėdavo pirmieji startai. Spalvingi jų
į dangų kildavo bent porą kartų per dieną, nebent kelią pastodavo stiprus vėjas, sparčiai slėniu slenkantis rūkas ar pernelyg žemai nusileidę debesys.

Tačiau „Night Glow“ į gatves išviliojo, atrodo, net tuos, kuriems oro balionai visiškai neįdomūs. Tradicinis šou į Château-d’Oex sutraukė ne tik vietos ir aplinkinių miestelių gyventojus, bet ir būrius iš toliau atvykusių šveicarų bei užsieniečių. Norint rasti vietą, iš kurios būtų patogu stebėti šou, reikėjo gerokai pasistengti. Todėl žmonės stačiu šlaitu ropštėsi į kalną, ant kurio pačiame Château-d’Oex centre iškilusi bažnyčia, ieškojo kitų aukštesnių ar atviresnių vietų, o pavėlavusieji būriavosi tiesiog gatvėse.

Šiemet tarptautinėje oro balionų fiestoje „Festival International de Ballons Château-D’Oex” dalyvavę lietuvių oreiviai į „Night Glow“ ėjo ne tik pasigėrėti kolegų iš kitų šalių pasirodymu. Vienas iš jų – LNK laidos „Abipus sienos“ vedėjas Giedrius Leškevičius – su „Oreivystės centro“ balionu buvo pakviestas dalyvauti šou.

„Night Glow“ autoriams – Bernard’ui Pintozzi, Jacques’ui Morard’ui ir Frédéricui Delachaux – teko gerokai pasistengti, kad balionų pilotų, slidininkų ir paraputistų veiksmus bei fejerverkų pliūpsnius priderintų prie muzikos – filmų apie Džeimsą Bondą garso takelių, „The Beatles“ dainų ir kitų žinomų kūrinių.

Alpių šlaite išrikiuoti daugiau nei 20 įvairių spalvų ir formų balionų tam tikru metu nušvisdavo vakaro tamsoje. Netrukus nuo kalno žemyn pradėjo vingiuoti žalių ir raudonų taškelių „gyvatė“ – tai dešimtys slidininkų lėtai leidosi nuo kalno. Dar šiek tiek vėliau danguje prasidėjo savotiškas baletas – tarytum iš niekur išnirę paraputistai su parasparniais suko ratus virš žiūrovų galvų, paskui save palikdami šviesos kometas.

Visa tai retkarčiais nušviesdavo fejerverkų pliūpsniai, ilgainiui peraugę į nesibaigiantį šviesos fontaną.

Po pusvalandį užtrukusio šou žmonės paniro į žiemos linksmybes Château-d’Oex gatvėse – gurkšnojo karštą vyną, mėgavosi skanumynais, pirko liaudies meistrų dirbinius, įvairius suvenyrus ar traukė į kelis miestelyje veikiančius barus.

2008 m., kai vyko 30-oji fiesta „Festival International de Ballons Château-D’Oex”, surengtas „Night Glow“ šou

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją