Luke Nero iš gėjų Mr. Black klubo Los Andžele „New York Times“ pasakojo, kaip lofto vakarėlyje sutiko vieną tokį vyrą: "Jis dėvėjo normalius vyriškus drabužius, o avėjo raudonus aukštakulnius, ir visi buvo apstulbę, maždaug, o Dieve, aš myliu šiuos batus!"

Tačiau aukštakulniai - ne naujiena ir tradicinės orientacijos vyrams. Pavyzdžiui, Italijoje itin populiarūs klasikiniai batai paaukštintu kulnu - iš išorės ar specialiu paaukštinimu viduje (net iki 7 cm), kuriuos mielai renkasi vyrai, šalia širdies damų norintys atrodyti aukštesni. Žinoma, šie batai skiriasi nuo siūlomų moterims. Tačiau istorijoje būta ir beveik analogiškų pavyzdžių.

Batai su masyviu aukštu kulnu buvo populiarūs aštuntajame dešimtmetyje, o aukštakulnių vyrams pradininku galima vadinti Prancūzijos karalių Liudviką XIV (1638 - 1715 m.), kuris dažnai avėdavo aukštakulnius batus, ypač mėgo dekoruotus miniatiūriniais mūšių vaizdais. Kai kurių jo batų pakulnės aukštis siekdavo net 12-13 cm. Be to, karalius išleido įsakymą, kad tik kilmingieji gali avėti raudonos spalvos aukštakulnius ir kad niekas negali avėti batų, kurių kulniukai aukštesni nei jo paties.

Įdomi tendencija - dizaineriai šį sezoną moterims siūlo įsigyti vyriško kirpimo drabužių: paltų, švarkų, o stilingiems vyrams siūlomas gana moteriškas, švelnus įvaizdis...

„Dsquared2“ 2012 m. pavasario-vasaros kolekcijos pristatyme Milane pasirodė ir vyrų šokių grupė, kurios nariai avėjo aukštakulnius. Tačiau pačioje kolekcijoje jų nebuvo matyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)