“Kukli ir įdomi asmenybė”, - džiaugėsi jaunąja dizainere konkurso organizatoriai ir žiūrovai, akcentuodami jos modelių kūrybingumą, tikslumą ir detalumą, šių rezultatų ji sugebėjo pasiekti vos per kelias savaites.

Šiemet studentų buvo prašoma pristatyti kolekcijas, kurių tema – “Pėdsakai”. Naujo dešimtmečio pradžios proga F.A.D. paprašė studentų panagrinėti atminties temą. Finale dalyviai turėjo pristatyti du apdarus – vieną įkvėptą asmeninių prisiminimų, ir kitą, kurį įkvėpė kolektyvinės atminties istorijos ir objektai.

Dauguma dalyvių įkvėpimo sėmėsi iš vaikystės prisiminimų. Rasa taip pat prisiminė savo vaikystę Lietuvoje.

„Drabužius kūriau semdamasi įkvėpimo iš prisiminimų apie gyvenimą Lietuvoje – šeimos nuotraukų, rankomis siūtų vaikystės drabužių, pirštinių, kurias mama pakabindavo ant gumos, ir folkloro. Taip pat prisiminiau 1989-ųjų politinę demonstraciją, kai du milijonai žmonių susikibo rankomis ir 600 km, per tris Baltijos šalis, nusidriekė gyvoji žmonių grandinė“, – sakė Rasa Abramavičiūtė.

Rasa įveikė daugiau nei 100 konkurentų iš 34 Didžiosios Britanijos universitetų ir koledžų.

F.A.D. („Fashion Awareness Direct“) yra labdaros organizacija, remianti jaunus žmones ir siekianti nutiesti tiltą tarp studijų ir darbo madų pramonėje. Konkursą jauniesiems mados dizaineriams F.A.D. rengia jau devintus metus ir tapo garantuotu tramplinu jauniesiems kūrėjams, rašo Vogue.com.

Konkurso, kuriame gali dalyvauti visi Didžiosios Britanijos mados dizaino studentai, tikslas yra remti jaunus žmones jų karjeros pradžioje. Nuo 2008 m. F.A.D. bendradarbiauja su „Vauxhall Fashion Scout“ ir suteikia unikalią galimybę mados dizaino studentams ir jų universitetams demonstruoti savo kūrinius Londono madų savaitės renginiuose.

Ankstesni konkurso laureatai dirba tokiems dizaineriams ar kompanijoms, kaip Vivienne Westwood, Husseinas Chalayanas, „Burberry“, „Aquascutum“, Jeanas Paulis Gaultier, Coast ir All Saints. Šių metų diplomantai bei laimėtoja turės galimybę stažuotis pas Vivienne Westwood, Paulą Smithą, Jonathaną Saundersą bei Margaret Howell.

Kiekvieną sezoną „Vauxhall Fashion Scout“ skelbia perspektyviausius jaunuosius dizainerius ir suteikia jiems galimybę demonstruoti savo kolekcijas tarptautinei žiniasklaidos atstovų ir potencialių pirkėjų auditorijai Londono madų savaitės renginiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją