Juolab kad ir būsite tikros, jog chna pastoje tikrai nėra jokių organizmui kenksmingų cheminių priemaišų, kurias naudoja nesąžiningi meistrai, norėdami sukurti sodresnę spalvą (pvz., juodoji chna). Jie gali sukelti stiprią alergiją, o tatuiruotės vietoje liks nemaloni dovana - randas.

Chna dažams pagaminti reikės:

1 puodelio vandens;
2 valg. šaukšto juodos arbatos ar kavos;
3 valg. šaukštų natūralios chna miltelių (juos reikia persijoti, kad nebūtų stambių dalelių);
1 arbat. šaukštelio eukalipto aliejaus.

Citrinos-cukraus glazūrai (reikalinga piešiniui užfiksuoti) reikės pusės citrinos sulčių ir arbatinio šaukštelio cukraus.

Užvirinkite vandenį, į jį suberkite kavą arba arbatą ir palikite kelioms valandoms. Vėliau nukoškite, kad nuovire neliktų arbatžolių ar kavos tirščių.

Chna miltelius suberkite į plastikinį ar stiklinį dubenėlį ir supilkite eukalipto aliejų. Maišydamos iš lėto pilkite kavos/arbatos nuovirą. Viską gerai išmaišykite, kad taptų vientisa masė. Dubenėlį uždenkite folija ir palikite 6-12 valandų - kuo ilgiau laikysite, tuo masė bus vientisesnė.

Štai tokį piltuvėlį pasigaminsite iš žiugždančio gėlių ar dovanų vyniojimo popieriaus. Instrukcija – video reportaže žemiau.

Šviežios tatuiruotės nelieskite bent 6 valandas, geriausiai ją palikti per naktį. Kad dažai nenutrupėtų, piešinį atsargiai sudrėkinkite vatos tamponėliu, pamirkytu į citrinos-cukraus glazūrą. Tinka ir vien citrinos sultys, nes cukraus kibumas gali erzinti.

Dažus galite arba palikti, arba nukrapštyti. Kai kurie meistrai išpieštą vietą įvynioja ar uždengia audiniu (4-5 val.), kad išsiskirianti kūno šiluma sukurtų sodresnę spalvą. Neišsigąskit, jei tatuiruotė bus gana šviesi - po kurio laiko ji patamsės, o išnyks ilgainiui, priklausomai nuo to, kaip dažnai bus drėkinama vandeniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)