Vieno žymiausių italų Renesanso portretisto apie 1565-1570 m. nutapytoje drobėje, visų vadinamoje Il Tagliapanni, pavaizduotas jaunas, ispaniškos renesansinės mados kostiumą su įkarpomis, mažyte klostyta balta apykaklaite ir pūstomis to meto kelnėmis vilkintis vyras. Jo rankose, besiilsinčiose ant stalo – žirklės ir juodo audinio atraiža.

„<..>Toks idėjos pasirinkimas pasirodė be galo šmaikštus – juk gyvename šalyje, kurioje aukštosios mados meistrai-menininkai, ne vien savi, bet ir pasauliniai, dažnai pavadinami „tiesiog siuvėjais“, - yra sakiusi dailės istorikė, rašytoja, dr. Kristina Sabaliauskaitė.

Kolekcija prasidėjo 4 milžiniškų juodų stilizuotų kvepalų „Juozas Statkevičius eu de parfum“ buteliukų fone pasirodžius romantiškai XVI a. damai, kurią palydėjo žirgo žvengimas.

Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymas

Karališka prabanga, sumaišyta su gero humoro doze - niekam ne paslaptis, kad dizaineris mėgsta pašmaikštauti. Karalienė su svita ir supermenas iš praeitų šimtmečių su raumeningą kūną imituojančiu kostiumu. Netgi suklupusi manekenė nesugadina įspūdžio, o tik suteikia šiam šaržui dar aštresnį prieskonį.

Baltai juodas podiumas blizga nuo sidabru tviskančių detalių - rankinių, aukštuomenės prabangą pabrėžia kaukšintys aukštesni nei įprasta vyriškų batų kulniukai - tokie buvo nešiojami didikų rūmuose prieš kelis amžius.

Ant laisvalaikiui skirtų juodų sportiškų kostiumų bėgioja fotografų blyksčių atspindžiai - ir čia neapsieita be prabangos - tam tikslui pasirinktas tarsi nusėtas mažučiais žvyneliais audinys.

Pristatymą apvainikuoja iškilmingas nuotakos pasirodymas.

Ši kolekcija - karališkas J.Statkevičiaus reveransas mados istorijai ir prabangai, palydėtas nuoširdžių žiūrovų ovacijų.


Kolekcijos pristatymo svečiai - DELFI Pramogose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)