“Vaikystėje buvau Bruno Mars ir John Mayer gerbėjas, - šmaikštavo 35-erių metų dainininkas per koncerto Oklahomoje pertrauką. - Augau žavėdamasis visais šiais žmonėmis, tačiau didžiausios įtakos mano gyvenimui muzikine prasme, be jokios abejonės, turėjo Michaelas Jacksonas. Net virpuliukai perbėga, kai pagalvoju, kad esu nominuotas toje pačioje kategorijoje kaip ir jis”.

“Būti nominuotam man yra didelė garbė. Tačiau nesvarbu, kas nutiktų, visada galiu pakoreguoti “Wikipedia“, įrašęs, pavyzdžiui, tokią frazę: "Michaelas Bublé laimėjo 27 “Grammy” apdovanojimus kaip geriausias visų laikų muzikantas". Tiesą pasakius, maloniausia buvo gauti pirmąjį apdovanojimą,” - sakė jis, turėdamas omenyje 2007 m. laimėjimą tradicinio pop vokalinio albumo kategorijoje (“Call Me Irresponsible”). “Visi kiti apdovanojimai - tik vyšnaitės ant torto.”

Be “old school”, klasikinių “Rat Pack” pop stiliaus dainų, kurios jam uždirbo du “Grammy” apdovanojimus ir padėjo parduoti daugiau nei 12 milijonų albumų JAV, bene didžiausia M. Bublé stiprybė - jo humoro jausmas.

Michael’as Bublé

Jis neieško žodžio kišenėje, jo nereikia tempti už liežuvio. Vieną akimirką jis mandagus ir sąmojingas, kitą - truputį melancholiškas, paskui apsimeta pasipūtusiu, o galiausiai vėl pasišaipo iš savęs. Jis dažnai kviečiamas į įvairias televizijos laidas, nes yra šnekus ir pilnas energijos. Be to, jis labai simpatiškas ir yra turėjęs meilės romanų su turtingomis ir garsiomis moterimis.

Dainininkas buvo susižadėjęs su ilgamete drauge aktore, šokėja ir dainininke Debbie Timuss. Jie abu pasirodė miuzikluose “Red Rock Dinner” 1996 m. ir “Forever Swing” 1998 m. Savo sužadėtinei Michaelas dedikavo albumus “Michael Buble” ir “It’s Time” (pastarojo dainų fone skamba ir Debbie balsas). Būdamas Italijoje Buble jai parašė hitu tapusią dainą “Home”. Debbie taip pat nusifilmavo šios dainos vaizdo klipe. Tačiau 2005 m. lapkričio mėnesį sužadėtuvės buvo nutrauktos. Išsiskyrimas įkvėpė dainininką parašyti kitą hitu tapusią dainą “Lost”.

2005 m. Australijos televizijos Logie apdovanojimų metu Michael susipažino su britų aktore Emily Blunt. Po kelių mėnesių jie vėl susitiko koncerte Los Angeles ir tapo pora. Emily balsas skamba albumo “Call Me Irresponsible” dainos “Me and Mrs Jones” fone. Michael Buble jai parašė dainą “Everything”. 2008 m. liepos 11 d. Buble atstovas spaudai patvirtino, kad jie išsiskyrė.

2009 m. lapkritį Buble susižadėjo su Luisana Lopilato, argentiniečių aktore, manekene ir dainininke. Jis jai parašė dainą “Haven’t Met You Yet” ir paprašė nusifilmuoti vaizdo klipe.

Jie susipažino po koncerto vykusiame vakarėlyje, kurį suorganizavo jo įrašų kompanija, kuri norėjo supažindinti Michaelą su garsiausia Argentinos aktore. Jis įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio.

Michael’as Bublé su mylimąja argentiniečių aktore, dainininke ir manekene Luisana Lopilato

Tačiau kam rūpėtų, su kuo susitikinėja ir ką kalba M. Bublé, jei jis būtų niekam nežinomas? Fenomenalios sėkmės jis susilaukė dainuodamas senas klasikines dainas, parašytas pusę amžiaus anksčiau, nei jis gimė Kanadoje, netoli Vankuverio.

Kai kas pasakytų, kad toks dainininkas kaip M. Bublé visuomet ras savo klausytoją: jis gražus, turi gerą balsą ir renkasi romantiškas dainas apie meilę. Robas Cavallo, garsus muzikos prodiuseris, kuris išgarsino “Green Day”, o rugsėjo mėnesį tapo “Warner Bros. Records” pirmininku, sako: “Jo sėkmė - tai patvirtinimas, kad talentas, tradicinės dainos ir puiki asmenybė yra vis dar labiausiai klausytojų vertinamos savybės.”

M. Bublé susidomėjimas muzika prasidėjo tuomet, kai jo italų tautybės senelis, svingo eros muzikos gerbėjas, leido mažajam Michaelui pasiklausyti Vic Damone atliekamos Gus Khan ir Isham Jones dainos “It Had to Be You”, kuri jį pakerėjo. Sulaukęs 16-os, Michaelas pradėjo dainuoti naktiniuose klubuose. Rengti pasirodymus jam padėjo tas pats senelis, dirbęs santechniku. Už savo paslaugas klubui jis prašydavo leisti anūkui padainuoti scenoje. Senelis taip pat mokėjo už jo muzikos pamokas ir padėjo finansuoti jo pirmųjų albumų išleidimą.

Tačiau sėkmė nusišypsojo tada, kai M. Bublé jau buvo praradęs viltį tapti garsiu muzikantu ir rimtai galvojo apie žurnalistiką. Grojantį viename vakarėlyje jį pastebėjo buvusio Kanados premjero Briano Mulroney patarėjas Michaelas McSweeney ir paprašė jo albumo kopijos. Netrukus jis kaip dainininkas buvo pakviestas į premjero dukters Caroline vestuves. Čia jis susipažino su garsiu prodiuseriu Davidu Fosteriu ir jo karjera įgavo pagreitį.

Michael’as Bublé su mylimąja argentiniečių aktore, dainininke ir manekene Luisana Lopilato

Paskutinysis M. Bublé albumas “Crazy Love” tapo perkamiausiu šalyje albumu (per metus buvo parduota 1,9 milijono kopijų) ir užtarnavo jam dvi “Grammy” nominacijas.

Šiam dainininkui išpopuliarėti padėjo tokios dainos kaip “Fly Me to the Moon” ir “All of Me” bei labai romantiškos klasikinės baladės, tarp jų ir “Call Me Irresponsible” bei “The Way You Look Tonight”.

Tiesa, M. Bublé turi ir savo kūrybos dainų, kurios sulaukė ne mažesnio populiarumo: tai amžinos meilės pažadas daina “Everything”, kuri dažnai skamba šiuolaikinėse vestuvėse, ir kūrinys “Haven’t Met Her Yet” apie tai, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti ideali mylimoji. Pasak M. Bublé, šios dainos įkvėpimo šaltinis buvo L. Lopilato.

Michael’as Bublé su mylimąja argentiniečių aktore, dainininke ir manekene Luisana Lopilato

Pirmuosius tris albumus jis įrašė padedamas popmaestro Davido Fosterio, tačiau kurdamas “Crazy Love” panoro išbandyti kažką naujo ir kreipėsi į “Metallica” prodiuserį Bobą Rocką. Šio bendradarbiavimo rezultatas - kiek “sunkesnis” albumas, kuris, kaip pripažino M. Bublé, tikriausiai nuvylė kai kuriuos senesnius gerbėjus.

“Mano galvoje apie tai sukasi dvi mintys, - sakė jis. - Pirmoji - kam taisyti tai, kas nesugadinta? Antroji - jei turi kūrybinę viziją, privalai jos siekti. Negali bijoti nuliūdinti žmones; privalai daryti tai, ką jauti”.

Paskutiniu metu M. Bublé dainas savo studijoje įrašinėja “gyvai”. Anksčiau jis įrašydavo daugybę variantų ir gabaliukų, kurie vėliau būdavo sulipdomi į vieną dainą kompiuterine programa “ProTools”. Dabar jis džiaugiasi galėdamas dainuoti gyvai ir sako, kad būtent taip norėtų dirbti ir ateityje.

“Jei klausytojai nori lydėti menininką jo kelionėje ir stebėti jo evoliuciją, nemanau, kad naujovės yra didelė rizika, - svarsto R. Cavallo. - Michaelas dar labai jaunas. Tai tik pati pradžia. Manau, jis bus populiarus dar labai ilgai.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)