Jis miega morengo formos lovoje, o jo mėgstamiausias kokteilis - šampanas su šlakeliu žibučių sirupo. Mieste, apsėstame mados manijos, būtų sunku rasti žmogų, kuriam minimalizmas būtų tolimesnė sąvoka. Tačiau niekas iš jo to ir nereikalauja.

Dabitiškumas, lengvabūdiškumas ir ekscentriškumas - štai savybės, kuriomis ši 32-ejų metų kylanti žvaigždė sužavėjo mados pasaulį. Jis maudosi spaudos liaupsėse ir yra vadinamas vienu talentingiausių jaunųjų Prancūzijos dizainerių.

Dizaineris Alexis Mabille

A. Mabille karjeros evoliucijos ašimi galima vadinti jo troškimą neprarasti savo identiteto. Tai buvo akivaizdu dar tada, kai jo “unisex” stiliaus prekės ženklas “Impasse 13” žengė pirmuosius žingsnius. Jis siekė įrodyti, kad ir moterys, ir vyrai gali vilkėti tuos pačius švarkus, kelnes ir marškinius. Be to, A. Mabille yra prisipažinęs, kad iš visų jo mūzų pati svarbiausia yra jis pats.

“Kuriu drabužius, kurie man tinka, - sako jis. - Juos kurti pradėjau dėl todėl, kad negalėjau rasti man patinkančių. Mano kolekcijoje yra daugybė drabužių, kuriuos pats mielai dėvėčiau”.

A. Mabille spinduliuoja žavesį, kuris tuo pačiu metu yra ir vyriškas, ir moteriškas; jo ryškūs, tamsūs bruožai ir ironiška šypsenėlė kompensuoja trapų sudėjimą ir silpnybę kičui. Jo kūryboje vis dar gyva “unisex” klasika, tačiau ilgainiui atsirado drabužių, kuriuos būtų galima apibūdinti kaip “absoliučiai moteriškus”. Jo sprendimas pasukti pelningu prabangių vakarinių suknelių ir koketiškų trumpų sijonėlių modeliavimo keliu (“šiaip ar taip, aukštoji mada - tai moteriškoji giminė) pritraukė daugiau klienčių. Tarp jų - garsenybės Keira Knightley, Sophia Coppola ir Dita von Teese.

Daugelis mados industrijos sekėjų A. Mabille žino kaip dizainerį, kuris sugrąžino į madą dekoratyvias peteliškes. Šio maištingo Liono buržuazijos palikuonio rankose senamadiški kaspinėliai transformavosi į madingus aksesuarus, be kurių neišsiverčia nė vienas save gerbiantis XXI a. dendis. Meilė peteliškėms gimė stebint jas ryšėjusius giminaičius medikus, kol galiausiai smalsus paauglys nusprendė pats jas išbandyti.

“Pripažįstu, kad mano įvaizdis jau tuomet pasižymėjo puošnumu, - nusijuokia dizaineris. - Tačiau to visai nesigėdijau.”

Dabar peteliškė yra išskirtinis A. Mabille įvaizdžio aksesuaras, detalė, kurią jis pradėjo naudoti 2005 m. norėdamas “papokštauti”, bet kuri tapo neatsiejama jo kūrybos dalimi. Įvairių spalvų ir audinių kaspinėliai - nuo raudonojo vyno spalvos velvetinių iki pasiūtų iš blyškiai auksinės pitono odos - dažniausiai segami ne po modelių kaklu, o už ausies, atlape ar ant 15 cm aukščio batelio kulniuko.

Pats dizaineris, 9-erius metus dirbęs “Dior” mados namuose, kur turėjo puikią progą pasimėgauti taip mylimų aksesuarų kūryba, dažniausiai peteliškę naudoja vietoj sagės. Jis sako, kad gausi puošyba kaspinais jam niekada nepabos: “Jei nenoriu drabužio puošti kaspinu, tai ir nepuošiu. Bet tai yra detalė, kurią aš myliu, su kuria smagu dirbti ir kuri atspindi kolekcijų dvasią.”

Šia dvasią - jis ją vadina “buržua su prieskoniu” - teigiamai įvertino viską matančios Paryžiaus mados akys. A. Mabille sako, kad jo drabužiai nesikerta su “esminėmis prancūziškomis nuostatomis”, todėl patinka tradicijų šalininkams, tačiau jis mėgsta juos truputį pagyvinti, kad įtiktų ir modernesnio skonio klientams. Jis taip pat mano, kad kurti tik aukštosios mados ar tik gatavus drabužius yra “senamadiška”, todėl yra linkęs juos derinti.

A. Mabille kūryboje rafinuotumas persipina su paprastumu, o kasdieniai drabužiai derinami su išskirtiniais, kuriuos pasiūti prireikė net 400 valandų. Kolekcijos kūrimą dizaineris prilygina “drabužių spintos formavimui”.

Kas kaba jo paties drabužių spintoje? Jis droviai prisipažįsta, kad ši kolekcija auga kaip ant mielių. Dizaineris labai džiaugiasi naujuoju butu madingame Marė kvartale, į kurį praėjusiais metais persikėlė iš prabangaus Paryžiaus centro, nes čia kur kas daugiau erdvės visiems jo drabužiams.

“Štai kodėl būti dizaineriu yra labai smagu”, - sako jis.

A. Mabille žavus tuo, kad, nepaisant jo talento, jis dar nesužvaigždėjo ir nebijo prisipažinti, kad mėgaujasi kiekviena minute.

“Mano spinta pilna paties siūtų drabužių. Prabundu ir galvoju: nagi, nagi, ką vilkėsiu šiandien?” - sukikena, paglostęs šaliką ...

Išsilavinimas:

1995-1997 m. per dvejus metus (vietoj įprastų trejų) baigė prestižinę Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Karjera

1997 m. pradėjo dirbti “Dior” mados namuose, kuriems tuo metu vadovavo John Galliano, o vėliau - Heidi Slimane. Specializacija - juvelyrika ir aksesuarai.

2005 m. pristatė “unisex” stiliaus drabužių kolekciją “Impasse 13” bei aksesuarų (daugiausia - peteliškių) liniją “Treizor”.

2008 m. debiutavo Paryžiaus aukštosios mados savaitėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją