„Aišku, kad būna! – kvatoja Londone gyvenanti ir tarp šio didmiesčio ir Lietuvos vis kursuojanti žurnalistė. – Kai aš negaminu, gamina vyras Tomas arba valgyti einame į miestą, o kartais užsisakome maisto į namus. Ir man visai ne gėda tai sakyti – turiu dvi mėgstamas vietas: indų ir tailandiečių restoranus.“

Kai gamina Beatos vyras, jų dukra Izabelė ir sūnus Jurgis klykia iš pasitenkinimo. Tėčio patiekalai – aiškūs, paprasti ir, kaip juokauja Beata, be jokių įmantrybių.

„Žalios spalvos lazaniją Jurgis atsisako valgyti, kai aš pagaminu, o kai gamina tėtis – prašom, puikiai...“ – pasakoja.

Trečiąją savo receptų knygą išleidusios žurnalistės virtuvė žiemą pakvimpa apelsinais, mandarinais, gvazdikėliais ir cinamonu. Tik žiemą Beata šeimai kepa imbierinius sausainėlius, verda karštą vyną ir namuose paskleidžia stebuklingą karšto šokolado kvapą.

„Negali būti žiemiškesnio ir rabangesnio gėrimo nei karštas šokoladas su prieskoniais, – sako. – Man labai patinka padauginti aitriosios paprikos, užberti druskos, kad pojūčiai taptų dar aštresni. Vaikai karšto šokolado nori visada. Jiems jį verdu liesesnį, be prieskonių, su pienu.“

Paprašyta išvardyti penkis produktus, be kurių sunkiai įsivaizduoja savo virtuvę, Beata kiek pamąsto ir ima lenkti pirštus: „Kiaušiniai, citrina, druska, burokėliai ir šokoladas“.

Na, o jei reikėtų į negyvenamąją salą išsirinkti vieną vienintelį daiktą iš savos virtuvės, ji, žinoma, pasiimtų degtukus.