Patyrinėkime barbės šventovę iš vidaus: žvilgtelėkime į verslo užkulisius ir prisiminkime lėlės gimimo istoriją.

Žmogus, kuris mėgsta vadinti save „nuostabiausio pasaulyje kliento agentu“, žvelgia per savo didžiulį kampinį langą, pro kurį vienoje pusėje matosi Ramusis vandenynas, o kitoje – sniegais padengtos Malibu viršukalnės; ir lyriškai pasakoja apie tai, kad „pasaulis kupinas galimybių“.

Dangoraižyje, 10 aukšte virš tvarkingų mažo vakarinės JAV pakrantės miesto El Segundo gatvelių esantis Richardas Dicksonas yra visiškai atsakingas už multimilijardinius srautus, kuriuos gena pasaulyje vertingiausias plastiko gabalas, rašoma telegraph.co.uk.

„Ji nesiskundžia, ji eis visur, kur tik panorėsiu ir ji vaidins tai, ką tik panorėsiu“, - sakė R. Dicksonas.

Užpraėjusių metų pabaigoje 38 metų R. Dicksonas tapo didžiausios pasaulyje žaislų bendrovės „Mattel“ prekės ženklo „Barbie“ generaliniu direktoriumi ir viceprezidentu. Po aštuonerių metų darbo bendrovėje, prieš kuriuos 15 metų buvo praleista dirbant grožio ir madų pramonėje, dabar jis yra pasaulyje garsiausio, pelningiausio ir neretai labiausiai užgauliojamo žaislo naujausias globėjas.

Tai, kad ji vis dar klesti versle, kuriame ilgaamžiškumas yra retenybė, tai, kad pasaulyje kiekvieną sekundę parduodama po tris Barbes, yra ženklas, jog ji nėra tiesiog paprastas žaislas: JAV Barbių yra daugiau nei gyvų žmonių.

R. Dicksono darbas – užtikrinti, kad prekės ženklas išliks svarbus ir ateityje.

„Tai lyg diriguoti didžiuliam orkestrui“, - sakė jis. O groti šiame orkestre kompanija pasamdė šimtus žmonių – 50 dizainerių, 12 kirpėjų, didžiulį rinkodaros specialistų būrį ir beveik 100 žmonių, kurių darbas yra susijęs su „Barbie“ prekės ženklo licenciniais reikalais maždaug 800 bendrovių, kurios gamina viską - nuo aprangos iki baldų.

Du tūkstančiai asmenų iš viso 35 tūkst. darbuotojų kolektyvo dirba El Segundo mieste. Bendrovės pajamos yra beveik 6 mlrd. JAV dolerių per metus, o Barbė tikriausiai uždirba tik 20 proc. visų bendrovės pardavimų – bet kur kas didesnę dalį viso pelno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją