Mažųjų šmaikštuolių sąmojus, parašytus gražia ir taisyklinga lietuvių kalba (su visomis ą, ę, ė, š, ų, ž ir kt.), siųskite mums iki balandžio 5 d. Šis konkursas - tai DELFI Gyvenimo ir TV3 projekto "Vaikų balsas" dalis.

Tris šauniausių šnekučių tėvelius apdovanosime vertingais prizais, o linksmiausi vaikų pasakymai nuskambės „Vaikų balso“ apdovanojimo finale.

O štai į apdovanojimus pretenduojančios „žvaigždės“, apie kurias laukiame linksmų jūsų mažylių atsiliepimų.

Mėgstamiausi dainininkai:

Mantas
Sasha Son
Ruslanas Kirilkinas

Mėgstamiausios dainininkės:

Eglė Jurgaitytė
Mia
Lina Joy

Mėgstamiausia grupė:

69 danguje
Šokoledas
Pikaso

Mėgstamiausias aktorius:

Marius Jampolskis
Inga Norkutė
Jurgita Jurkutė

Mėgstamiausias TV laidų vedėjas:

Cololo Vitalijus
Marijonas Mikutavičius
Džiugas Siaurusaitis

„Vaikų balso“ rinkimai šiais metais jubiliejiniai! Prasidėjęs dar 2005 metais, vaikų mėgstamiausių apdovanojimų projektas tapo tradiciniu ir šiemet už patinkančius dainininkus, grupes, dainas, knygas, filmus, aktorius ir TV laidų vedėjus balsuoti kviečia jau penktą kartą!

Antrasis balsavimo etapas, kurio metu iš trijų nominantų teks išrinkti tik vieną, tęsis iki kovo 31 dienos. TV3 įspūdingo ir kasmet itin vaikų laukiamo projekto „Vaikų balso“ apdovanojimų kūrėjai kviečia suskubti ir atiduoti savo balsą už tuos, kuriuos labiausiai mėgsta ir vertina mažieji!

*****************************

Su mažamečiu vaiku neseniai sklaidėme knygelę apie paukščiukus. Rodžiau paveikslėlius: "Čia zylutė, čia kikilis (spalvotas paukštelis sūnui labai patiko)..." Vėliau tėvelis klausia: "Na, kuriam paukšteliui inkilėlį gaminsim"?

Sūnus: "Aišku, kad Ki krii...Kirilkinui" (supraskit, kikiliui)

Vos neišgriuvom iš koto!

Mūsų šeima yra Ruslano Kirilkino gerbėja.

Asta

*****************************

- Mamyte, o kiek yra iš viso dangų? - klausia šešiametė Justė.

- Vienas dangus tik yra, vaikeli,-nusistebi tokiu klausimu mama.

- Tai o kaip jos dainuoja „69 danguje“?, - neatlyžta mažoji...

Solveiga

*****************************

Kartą pas mus svečiavosi giminaitis iš Amerikos, vardu Vitalijus. Drūtas dėdė įžengė pro duris ir pasisveikino su penkiamente mūsų dukrele, kurios nematęs buvo trejus metus: "Labas, ar atsimeni mano vardą? Aš dėdė Vitalijus..."

Ievutė (pagalvojo), išrėžė: "Nemeluok čia man! Aš pažįstu tik vieną Vitalijų - Cololo..." ir nubėgo, palikusi išsižiojusį dėdę.

Martyna

******************************

- Mama, kaip tu manai, ar Mios tie nagai, kur nusilaužė į Zvonkę, jau ataugo?"- stebėdama, kaip mama dailinasi nagus, paklausė septynerių Ingutė. Mamai nusikvatojus, dar patikslino: "Kažin, o kuriai iš jų labiau skaudėjo?"

Asta

******************************

Vieną dieną mažoji Linutė sėdėjo patempusi lūpą. Pasiteiravus, kas jai sugadino nuotaikytę, atrėžė, kad tėvai. "Kodėl?",- niekaip nesuprato gimdytojai. "Su tokia pavarde aš niekad nebūsiu garsi dainininkė!"- garsiai pyko mažoji. "Pažiūrėkit, kaip visi vadinasi - Cololo, Sasha Son, Mia... O aš... kažkokia ----ūtė..."

Aurelija

******************************

Turguje su dukrele rinkomės daržoves ir šalia mūsų dvi bobulės kažką aiškinosi: "Razumeč pa polski...<..> polski...." Staiga dukra, kuri tikrai nesupramta lenkiškai, timtelėjo vienai bobulei už skverno ir nei iš šio, nei iš to pasakė: "Babyte, jampolskis, nu žinai, tas aktorius". Bobulės susižvalgė nieko nesupratusios, aš pradėjau kvatoti... Jai, smalsuolei, pasirodė panašu polski ir jampolski..., mažoji pamanė, kad bobulės kalba apie aktorius...

Vytautė

*******************************

Mano vyras mėgsta nešioti skrybėles, jo plaukai ilgi, dažniausiai surišti į kasą. Štai kartą vyras grįžo namo, jį pasitiko mūsų dukra Augustė. Mergaitė nei iš šio, nei iš sukryžiavo rankas ir tėčiui rėžė: "Kiek tau kartų sakiau, kad nusikirptum plaukus, nes ilgų prie skrybėlės normalūs žmonės nenešioja!

Augustė yra Sashos Son gerbėja :)

Miglė

*******************************

Prieš naujametį karnavalą klausėme penkiamečio Domo, kuo jis norėtų būti.

- Gal vilku, - siūlė tėtis. - Gal grybu? - per dantį traukė paauglė sesuo. - O skybėlę turim? - staiga pasiteiravo Domukas ir, nesulaukęs atsakymo, išpyškino. - Aš būsiu tas... Sonas su skrybėle ir mikrofonu"

Supraskite - Saha Son.

Mama

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją