„Norėjau dalyvauti modelių atrankoje pernai, bet nebespėjau, todėl bandau šiemet. Kodėl su aukštakulniais? Noriu parodyti kažką naujo Lietuvos madoje. Čia juk visi vyrai vaikšto paprastais batais, bet kodėl neapsiavus aukštakulnių (kurie populiarėja visame pasaulyje)? Juk yra mados savaitės, mados dienos, yra įvairių renginių, tai kodėl nepasipuošus jais, juolab kad vaikinas tuomet atrodo elegantiškas, pasitempęs, išryškėja kojų raumenukai... Man gražu. Aišku, ūgio ir pasitikėjimo irgi priduoda, jei kam to reikia. <..>Dėl to nekompleksuoju, o kaip tik noriu daugiau intrigos, drąsos, nes kažkam juk reikia būti pirmam, o jau po to bus ir antras, ir trečias, - DELFI sakė 26 m. Nerijus, kurio batų pakulnės aukštis siekė 14 cm.

„Mano dydis 44-45, o Lietuvoje gauti tokių milžiniškų aukštakulnių neįmanoma, nes didžiausi moteriški – 41 dydžio, todėl šie buvo padidinti. Trūkumų, aišku, galima rasti, nes viskas buvo daroma greitai, dėl šou. Bet su aukštakulniais esu buvęs ir viešumoje – laksčiau senamiestyje, naktis tai buvo, atsimenu. Žmonių reakcija buvo normali. Netgi priėjo keli vaikinai – pamatę iš tolo, galvojo, kad esu mergina. Sako, kokia graži panelė ir figūra. Priėjo, sakau, gal bendrą nuotrauką pasidarom, o jie – tai čia vaikinas?... - greitakalbe bėrė Nerijus, šiuo metu dirbantis floristu ir parodai ruošiantis vestuvinių puokščių kolekciją.

„Kažkada kolegijoje studijavau drabužių dizainą, bet drąsiai galiu pasakyti, kad lygis yra žemas, man gėda buvo studijuoti, - DELFI prisipažino jis. – Norėjau studijuoti ne dėl popieriaus, o dėl savęs, bet jei nieko neišmoko, tai man nereikia. Jei manęs moko spalvotyros, ką mokiausi menų gimnazijoj ir dailės mokykloje, tai atsiprašau...“

Žemiau - video.

„Mados infekcijos“ prodiuserės, vienos iš „Infekcijos kastingo“ komisijos narių Renatos Mikailionytės teigimu, komisijos ir dizainerių dėmesį patraukė ir daugiau atrankoje dalyvavusių vaikinų bei merginų.

„Žinoma, ne visi modeliai patenka ant „Mados infekcijos“ podiumo. Tačiau atrankos dalyvių išradingumas tik patvirtina, kad šis renginys tampa stilingų, drąsių, nebijančių save parodyti žmonių susibūrimo vieta. Tai rodo, kad „Infekcijos kastinge“ galima pasisemti idėjų ir pasitikrinti, ar esi stilingas, ar žengi koja kojon su naujausiomis mados tendencijomis“, – sako R. Mikailionytė.

Modelių atrankoje, kuri vyko prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, iš viso dalyvavo apie 600 modelių „iš gatvės“ ir modelių agentūrų.

**************************************************

Ilona, 24 m., į „Injekcijos kastingą“ atėjo palaikyti čia dalyvavusios draugės.

„Pati nedalyvauju, nes nebeturiu galimybės – dirbu, o ten būna repeticijos paprastą dieną ir pan. Kaip formuoju savo stilių? Tiesiog pamatau daiktą ir žinau, kad tiks, galiu net nesimatuoti. O derinu instinktyviai, žinoma, kreipiu dėmesį į spalvas ir pan. Niekada nesivaikiau mados tendencijų, kad štai, kažkas dabar topuose – tiesiog rengiuosi tai, kas patinka ir man tinka. Drabužius dažniausiai perku interneto parduotuvėse, atsisiunčiu juos, nes Lietuvoje sunku išsiskirti – jei parduotuvėje pamatai gražų daiktą, tai maža galimybė, kad tu jį viena turėsi“, - DELFI pasakojo mergina.

Darius, 20 m., modelių atrankoje dalyvavo antrą kartą: „Pirmą kartą atėjau palaikyti draugės ir taip susiklostė, kad ji nepateko, o tuomet įstūmė mane. Todėl atėjau šį kartą, žiūrėsim, kaip seksis. Nededu didelių vilčių, nes nesu modelis, o ir man tas modelio darbas, kai žmonės taip stipriai jaučiasi, kad jie dirba nuo to, kad vaikšto ir laukia... Aš to nesureikšminu. <..> Jei mane atrinktų, norėčiau demonstruoti Sandros Straukaitės drabužius, nes, mano nuomone, ji viena geriausių dizainerių Lietuvoje ir man būtų garbė demonstruoti būtent jos rūbus.

Kas man padeda kurti stilių? Yra porą draugių, kurios šiek tiek pataria, bet daugiausiai pavyzdžių sutinku gatvėje, kažką sau pritaikau. Nesistengiu kažko vaikytis, neturiu autoritetų šioje srityje“.

Morta, 19 m., ir jos brolis Rokas, 16 m.
„Aš palydėjau brolį. Vis kažkas siūlydavo jam dalyvauti, todėl šį kartą sumanėm pabandyti“, - DELFI sakė Morta, kurią stiliaus klausimais pakonsultuoja meniškos prigimties brolis. O jį įkvepia ne dizaineriai, bet patys daiktai.

„Pamatau daiktą ir iš karto pagalvoju su kuo jį galėčiau derinti“, - sakė vaikinas, kurio projektas – ir ši originali sagė.

Mykolas, 18 m.: „Pirmą kartą dalyvauju „Injekcijos kastinge“ ir man čia patinka viskas. Toks stresas eiti podiumu... bet pirma patirtis patinka. Girdėjau, kad atranka buvo ir pavasarį, bet nebespėjau dalyvauti".

Edita, 18 m.: „Aš irgi labai norėjau save išbandyti. Stebiu „Mados infekciją“, pati planuoju studijuoti drabužių dizainą, todėl tai puiki galimybė pačiai patekti į festivalį, pamatyti, kaip ten verda gyvenimas".

<..>Savo stilių kuriu instinktyviai: domiuosi mada, stebiu stilingus žmones čia ir pasaulyje, skaitau mados žurnalus, mane įkvepia ir senesni laikai. Visa tai stebi ir įgauni pojūtį, kas yra gražu. Skonį galima išlavinti ir, norint būti stilingai, nereikia prabangių dalykų – kartais užtenka džinsų, paprastų marškinėlių, batų, tiesiog nereikia persistengti“, - patarė mergina.

Rūta, 16 m. ir Antanas, 14 m. stilių kuria patys, o įkvėpimo semiasi iš aplinkos ir interneto.

„Kartais gatvėje girdžiu replikų, o ir draugai sako, kaip tu nepavargsti, bet man pačiai mėlyni plaukai patinka, tai taip ir vaikštau“, - juokėsi Rūta.

Antanas prisipažino, kad dėl auskaro nosyje namuose vyko gana ilgos derybos, juolab kad tuomet jam tebuvo dvylika metų: „Buvo ginčijamasis, bet išsikovojau, nes įrodžiau, kad tikrai nori, kad tai nebus vienadienė užgaida“.

Stilingieji modelių atrankoje

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)