G. Šarkausko kolekcija "Chaplin", kaip sako jos autorius, tai geros nuotaikos, pozityvios energijos užtaisas, atspindintis groteskišką gyvenimo tempą, po pokštu paslėptą lyrizmą, o tuo pat metu ir dizainerio vidines nuojautas.

Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė („LT-identity“) šį kartą festivalio žiūrovams parodė XX a. pradžios lietuvių erotikos tematika sukurtų drabužių kolekciją „Obsceniška“.

Lietuviško flirto paveldas kolekcijoje įgavo naują formą: šiuolaikišką, subtiliai provokuojančią ir drauge artimą lietuviškoms vertybėms.

Ramunės Strazdaitės kolekcija "Moters portretas" žiūrovus nukėlė į praeitį, o Gabrielės Januškevičiūtės "Dono" - privertė susimąstyti apie ateitį.

"Kolekcijos tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į fizinę ir dvasinę donorystę: paskatinti žmonių pritarimą organų dovanojimui po mirties; paskatinti besąlyginio dovanojimo ir davimo idėją bet kokioje gyvenimiškoje situacijoje, juk duodami - gauname", - teigė dizainerė.

Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė kolekcijoje "Lezenfan" stengėsi atskleisti moters vidinę kovą tarp vaikiškumo ir moteriškumo, pabrėžiant jos individualumą. O Giedrius Paulauskas, kuriantis drabužius vyrams, kolekcijoje „noname/be vardo“ akcentavo energingą vyriškumo pradą.

"Mados infekciją" užbaigė vokiečių kūrybinis susivienijimas „Starstyling“ ir skandalistas Andrejus Bartenevas.

Katja Schlegel ir Kai Seifried pademonstravo ateinančio rudens-žiemos unisex stiliaus modelių kolekciją „Jessica Nussbaum“, sausį pristatytą Berlyno mados savaitėje.

„Kičo karaliumi“ užsienio žiniasklaidos tituluojamas Andrejus Bartenevas žiūrovus užpylė vilties burbulais („Bubbles of Hope“).

G.Šarkauskas, "Chaplin"

I.Ševiakovaitė ir J.Rimkutė, "Obsceniška"

R.Strazdaitė, "Moters portretas"

G.Januškevičiūtė, "Dono"

G.Paulauskas, „noname/be vardo“

D.Kuzmickaitė ir A.Urbanavičiūtė, "Lezenfan"

Starstyling, Jessica Nussbaum

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją