Tyrimai rodo, kad ilgesnė platoniška draugystė ir atsisakymas mylėtis pirmojo pasimatymo metu gali padidinti tikimybę užmegzti sėkmingus santykius.

Norėdami įrodyti, kad patikimesni vyrai yra labiau linkę palaukti sekso, o nerimtai nusiteikę - pabėgti jo negavę per pirmąjį pasimatymą, tyrėjai naudojo matematinį modelį.

Šio modelio autorius Londono universiteto koledžo (UCL) profesorius Robertas Seymouras teigė, jog ilgesnė platoniška draugystė suteikia moteriai galimybę surinkti daugiau informacijos apie vyrą: "Nutolindama seksą, moteris gali sumažinti tikimybę suartėti su blogu vyru. Vyro pasiryžimas ilgai laukti sekso yra ženklas, kad jis tikriausiai bus geras vyras”.

“Ilgesni platoniški santykiai - tai kaina, kurią sumokėsite už tai, kad padidintumėte tikimybę sukurti harmoningus, abiems pusėms naudingus santykius. Tikriausiai dėl šios priežasties moterys dažnai įspėjamos nemiegoti su vyru per pirmąjį pasimatymą”, - teigė R. Seymouras.

“Moterys dažnai susiduria su problema, kaip atsijoti blogus vyrus. Štai čia ir išryškėja ilgesnių platoniškų santykių nauda. Paprastai manoma, kad vyras visada nori poruotis su moterimi, tačiau geras vyras yra labiau linkęs palaukti, kol gaus ši prizą”, - pridūrė jis.

Anot R. Seymouro, moterų strategija yra kompromisas tarp rizikos susiporuoti su netinkamu partneriu, jei pasimylės per anksti, ir sugaišto laiko kainos: "Tačiau šis kompromisas negarantuoja, kad moteris galiausiai susiporuos su geru vyru. Moterys visuomet truputį rizikuoja, nebent pačios nenori ilgalaikių santykių”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją