Skelbiame 3 konkurso temas, kuriose bus išrinkta net po 5 laimėtojus.

2. Karštasis Kalėdų patiekalas (jau publikuoti skaitytojų receptai)

3. Kalėdiniai saldėsiai (jau publikuoti skaitytojų receptai)

Kiekvienam nugalėtojui atiteks po puikų „Santa Maria“ rinkinį, kurį sudaro: šefo peilis, džinsinė prijuostė, 6 prieskonių malūnėliai ir 2 padėkliukai. Argi neverta pasistengti?

Receptus, parašytus taisyklinga lietuvių kalba, su nuotraukomis (primename, kad vogti iš interneto labai negražu, tad naudokite tik savo nuotraukas) siųskite el. paštu gyvenimas@delfi.lt iki gruodžio 19 d., o 20 d. paskelbsime nugalėtojus. Reikalavimų neatitinkantys receptai konkurse nedalyvaus.

Recepto pavyzdys:

Kalėdiniai sausainiai

Sausainiams reikės:

150 g margarino kepiniams,
100 ml (80 g) rudojo cukraus,
20 ml tamsaus sirupo,
dviejų arbatinių šaukštelių malto cinamono,
tiek pat malto kardamono,
arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
šaukštelio malto imbiero,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
50 ml apelsinų sulčių,
1 apelsino sutarkuotos žievelės (tik oranžinė dalis),
kiaušinio,
800 ml miltų,
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir tiek pat sodos.

Glazūrai:

1 suplaktas kiaušinio baltymo,
350 ml cukraus pudros.

Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę.

Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite.

Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją