Šešiolikai porcijų jums reikės:


Tešlai –

200 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
3 kiaušinių,
200 g miltų.

Įdarui –

300 g rabarbarų,
2 kiaušinių trynių,
1 valg.šaukšto krakmolo,
5 valg.šaukštų grietinėlės,
50 g cukraus pudros.

Beze –

3 kiaušinių baltymų,
100 g cukraus pudros.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Kepimo formą gerai sutepkite riebalais.

Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą arba margariną ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi taip, kad cukrus visiškai ištirptų. Palaipsniui įmuškite kiaušinius. Į masę persijokite miltus ir kruopščiai išmaišykite, kad nesusiformuotų gumuliukai. Tešlą iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių.

Per tą laiką pagaminkite įdarą. Rabarbarus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą, užpilkite trimis šaukštais vandens ir patroškinkite 2-3 minutes. Puodą nuo ugnies nukelkite.

Metaliniame dubenyje kiaušinių trynius sumaišykite su krakmolu, grietinėle ir cukraus pudra. Padėkite dubenį virš karštos vandens vonelės ir gerai išplakite. Sumaišykite su rabarbarais, iškrėskite ant apkepto pyrago, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dar 25 minutes.

Per tą laiką beze gaminimui skirtus kiaušinio baltymus išplakite, palaipsniui berdami cukraus pudrą. Masę šaukštu išdėkite ant iškepusio pyrago ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, kad baltymai padžiūtų ir paskrustų. Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją