Klasikiniai pyragaičiai

Klasikinis variantas - keliais aukštais sudėlioti ir iš pirmo žvilgsnio įprastą vestuvinį tortą primenantys balti pyragaičiai.

Cukrinės gėlės

Gėlių motyvais dekoruoti pyragaičiai - vieni populiariausių vestuvinių desertų. Mažučiais cukriniais žiedlapiais bei cukriniais perliukais papuoškite pyragaičių kraštelius, ir jie niekuo nenusileis dideliam vestuviniam tortui.

Skirtingi papuošimai

Pyragaičiai neprivalo būti identiški - užtenka, kad jie būtų vienodo dydžio, spalvos ar tematikos. Skirtingai puošti pyragaičiai atrodo dar meniškiau ir nuostabiau už vienodus, tačiau vertėtų apsiriboti 5-6 variantais.

Spalvotas cukrus

Vienas paprasčiausių būdų pabrėžti vestuvinių spalvų paletę - pasirinkta spalva dekoruoti pyragaičius. Puošybai naudokite dažyto cukraus kristalus. Kad jie nenubyrėtų, kremo kepurė turi būti su bangelėmis. Paprasta ir labai elegantiška.

Skirtingi skoniai

Viena iš priežasčių, kodėl vietoj vestuvinio torto verta pasirinkti pyragaičius, yra ta, kad jie gali būti skirtingų skonių. Taip įtiksite visiems svečiams. Pyragaičius dekoruokite vienodu glajumi ir papuošimais.

Įdomesnės gėlės

Nors vestuviniai pyragaičiai dažniausiai puošiami gėlėmis, tai neprivalo būti rožės ar kitos įprastos gėlės. Jei jūsų vestuvės vyksta vasarą ar rudenį, gražiai atrodys saulėgrąžomis puošti pyragėliai. Kitas variantas - orchidėjos ar kitos tropinės gėlės.

Mėlynas dekoras

Gal ir neįprasta tortą puošti mėlynomis gėlėmis, tačiau pyragaičiams galima padaryti išimtį. Jie ne tik įdomiai atrodys, bet ir gali uždėti mėlyną akcentą. Jei nenorite mėlynų gėlių, galbūt užteks mėlynų popierinių formelių.

Skirtingi dydžiai

Skirtingų dydžių keksiukus lengviau sutalpinti skirtingų dydžių lėkštėse. Be to, svečiai galės pasirinkti porcijos dydį. Ant viršutinės lėkštės dėkite didžiausią pyragaitį - jį galėsite simboliškai perpjauti kartu su antrąja puse.

Vienodas glajus ir papuošimai

Jei norite ir torto, ir pyragaičių, juos dekoruokite tos pačios spalvos glajumi ir vienodais papuošimais. Saldumynai derės tarpusavyje ir nuostabiai atrodys.

Popierinės formelės

Jei manote, kad pyragaičiai atrodo per daug paprastai, paieškokite prabangesnių, meniškų popierinių formelių. Jų būna įvairių: imituojančių nėrinius, puoštų širdelėmis, rudeniškais lapais, žvaigždėmis, paplūdimio motyvais. Arba užsisakykite specialiai jums pagamintas formeles su jūsų inicialais ar šventes data.

Reljefinė puošyba

Kuo mažesni pyragaičiai, tuo svarbesnės tampa individualios papuošimų detalės. Originalus ir subtilus puošybos būdas - įspaudai glaiste. Tai gali būti abstraktūs vingiai, raštai, širdeles ar net jūsų inicialai.

Žiemiški papuošimai

Pyragaičiai su kremu tinka bet kokiu sezonu. Jei jūsų vestuvės vyksta žiemą, pyragaičius galite puošti snaigėmis, sniego seniais, dovanėlėmis ar kitais švenčių simboliais.

Rudeniški papuošimai

Jei tuokiatės rudenį, svečius galite pavaišinti moliūgų ar obuolių pyragaičiais su cinamoniniu ar muskatiniu kremu. Puoškite cukriniais klevo lapais, šokolado drožlėmis ir kitais rudeniškais motyvais.

Vaisiai ir uogos

Daug porų renkasi vestuvinį tortą su gaiviu vaisiniu įdaru. Jei vietoj torto pasirinkote pyragaičius, juos vis tiek galite pagardinti ir papuošti vaisiais. Tik nepamirškite suderinti skonių: prie šokoladiniu pyragaičių dera prinokusios avietės, prie vanilinių - braškių puselės, prie citrininių ar jogurtinių - apelsinų skiltelės.

Be kremo

Jei nemėgstate kremo ir glajaus, jūsų pyragaičiai vis tiek gali būti dailūs ir puošnūs. Jų viršų pridenkite širdeles formos trafaretu ir pabarstykite cukraus pudra. Kiti variantai - jūsų inicialai, dvigubos širdys, varpeliai, balandžiai ir t.t. Trafaretą derinkite prie vestuvių temos. Jei tuokiatės rudenį, galite puošti klevo lapais, jei švenčiate pajūryje - kriauklėmis.

Pavasariniai pyragaičiai

Kremine žole ir cukrinėmis gėlytėmis dekoruoti pyragaičiai idealiai tinka pavasarį vykstančioms vestuvėms. Ypač, jei jas švenčiate gamtoje. Kitos idėjos - paukščių lizdeliai, pastelinės spalvos, pavasarinės gėlės (tulpės, žibutės).

Tortas ir pyragaičiai

Jei užsakėte tradicinį vestuvinį tortą, bet bijote, kad jo neužteks visiems svečiams, galite iškepti norimą kiekį pyragaičių ir juos dekoruoti panašiai kaip tortą. Gražu ir ekonomiška.

Vestuviniai keksiukai

Jei sudomino pyragaičių idėja, bet nesate dideli smaližiai, apsvarstykite galimybę svečius pavaišinti keksiukais. Jie ne tokie saldūs, bet tokie pat gražūs. Kitą vestuvių rytą juos net galima patiekti pusryčiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją