Festivalio „Mados infekcija“ modelių atrankoje Nerijus pasirodė avėdamas juodos lakuotos odos basutes 14 cm pakulne. Šiuo pasirodymu menininkas norėjo pristatyti pasaulyje jau populiarėjančią mados tendenciją ir pristatyti kažką įdomesnio, nei esam įpratę matyti. N. Navicką bus galima išvysti ir ant „Mados infekcijos“ podiumo, kur jis pristatys vienos Lietuvos dizainerės kolekciją.

"Šį kartą irgi norėjosi kažko išskirtinio, netradiciško. Atėjau čia ne laimėti, o žmonėms tiesiog parodyti, kad galima ir kažką kitaip padaryti, - DELFI sakė N. Navickas ir pridūrė, kad ne madą jis demonstruoja ir nebando pakeisti vyrų stiliaus: Yra renginių kur galima ir kodėl neatrodžius kitaip? Supraskite, kad čia tiesiog šou, aš juk irgi kasdien su aukštakulniais nelakstau".

Mintis sukurti įvaizdį vyrui-nuotakai Nerijui kilo perskaičius vieną Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės straipsnį apie netradicinės lytinės orientacijos poras.

"Tai ir paskatino padaryti netradicišką nuotaką, t.y. vyrą. <...>Vyrai irgi gali atrodyti gražiai. Netgi gamtoje taip surėdyta, kad patinai yra gražesni už pateles, pvz. liūtai gražesni nei liūtės, arba povas, kuris yra prabangos, grožio simbolis, o ne povė", - teigė floristas N. Navickas.

"Esu dėkingas visiems, kas mane palaiko ir kas smerkia. Nors manau, kad smerkti yra lengviau nei kažką pačiam įdomaus padaryti. Kai žmogus padarys geriau, tada galės smerkti tą, kuris padarė blogiau. <...>Pats gatvėje šokiruojančiai nesirengiu, bet mėgstu originalesnes, spalvotas detales. Būna tų komentarų, bet nebereaguoju. Žinot, jei eina treninginis ir pamato vyrą su batais ilgesniais aulais, kažkokia lape ant kaklo apvyniota, tada sako: ooo, pažiūrėkit, koks eina. O jei žmogus pats mėgsta įdomiau rengtis, tai ir kitas nebestebina“, - sako Nerijus, kurio svajonė - turėti nuosavą gėlių saloną, tačiau krizė Lietuvoje verčia mąstyti apie visai ką kita.

"Aš nenoriu egzistuoti, noriu gyventi, dėl to ir einu į tokius renginius, stengiuosi nepraleisti progos visur dalyvauti, ieškau idėjų. Nenoriu grįžti namo, atsisėsti ir dejuoti, kad man neužtenka tam ir tam, kad nenoriu niekur eiti. O aš noriu ir į teatrą, ir į klubą, ir į koncertą, ir aplankyti parodas, bet jei negaliu normaliai jaustis savo šalyje, tuomet belieka kelti sparnus. Mąstau apie tai. Šiais laikais išvažiuoti į užsienį nėra problema, tiesiog reikia ryžto", - sako vaikinas, jau ne pirmą kartą dalyvaujantis parodos „Žiemos puokštė“ konkursuose, taip pat dalyvavęs „EuroSkills 2008“ profesinio meistriškumo varžybose Roterdame.

N. Navicko floristikos darbai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)