„Paro“ robotas panašus į ruonį, jį malonu liesti ne tik dėl švelnaus kailiuko, tačiau ir todėl, kad šis „gyvūnas“ reaguoja į prisilietimus. Sukurtas naudoti gyvūnų terapijai. O ši, kaip rodo tyrimai, padeda pagerinti vaikų su negalia dvasinę būklę, bendravimą, stiprina jų pasitikėjimą savimi, sumažina nerimą.

„Genibo“ šokantys robotai-gyvūnai.

Šis robotas parodos lankytojams demonstravo gebėjimą pagaminti tradicinį japonų patiekalą Okonomiyaki. Virtuvės šefas turi 15 sąnarių, todėl užduotis jam nebuvo sunki. Robotas gali priiminėti užkandinės lankytojų užsakymus (žodžiu), taip pat naudotis įprastais virtuvės įrankiais.

Japonijos bendrovės „Kokoro“ sukurta robotė-administratorė, kuri galėtų pasitikti viešbučio svečius ar sergančius žmones ligoninės priimamajame.

"Wakamaru" robotas nueis ten, kur jūs eiti negalite ar nenorite.

Japonijos bendrovės „Squse“ sukurta automatinė ranka demonstruoja miklumą – viena stengiasi paimti suši gabalėlį, kita – kamuoliuką.

Padėjėjai žmogui - nauji „Kawada Industries" robotai Nextage, galintys atlikti monotoniškus darbus, pavyzdžiui, fabrike.

Robotų kūrėjas Tomotaka Takahashi pademonstravo savo kūrinį „Ropid“. Šeimininkui paliepus, 38 cm aukščio robotas sugeba bėgti ar pašokti į orą. 

„Eager“ sukurtas robotas "Drop+pop" ateityje galėtų pakeisti sustingusius manekenus parduotuvėse, mat jis gali judėti ir pozuoti taip, kaip reikia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją