Kodėl imbierinė arbata lieknina? Tibetiečių supratimu, imbieras – šildantis produktas, jis sušildo, gerina kraujotaką, greitina medžiagų apykaitą. Na, o tradicinė medicina pridurtų, kad imbiero arbata lieknina dėl imbiere esančių eterinių aliejų, o aktyvios medžiagos paspartina medžiagų apykaitos procesus organizme. Be to, imbieras jaunina odą, taigi jo nuolat turėtų būti racione.

Jūsų dėmesiui – keli liekninančios imbierinės arbatos receptai.

Pirmas receptas – pats paprasčiausias. Įberkite į termosą plonais griežinėliais pjaustyto imbiero, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerkite. Jei laikotės dietos, gerkite, kada norite, o jei maitinatės įprastai, gerkite pusvalandį prieš valgį.

Antras receptas. Supjaustykite imbierą plonais griežinėliais, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite ir virkite apie 15 min. ant silpnos ugnies, kad neužvirtų. Paskui atvėsinkite arbatą iki kūno temperatūros, įpjaustykite griežinėlį citrinos, įdėkite medaus.

Žinoma, kad Holivude į šią arbatą dar deda žolelių. Pavyzdžiui, aktorė Demi Moore į šią arbatą dar deda mėtų ir melisų. Jei norite pagerinti kepenų ir šlapimo pūslės veiklą, įdėkite į arbatą bruknių lapų.

Trečias imbierinės arbatos variantas tiems, kam reikia atsikratyti daug svorio. Imame 1 dalį imbiero, 1 dalį česnako, 20 dalių vandens, užpylę verdančiu vandeniu palaikome termose 15 min., nukošiame ir geriame visą dieną.

Dar keli faktai apie imbiero arbatą. Imbierą galite vartoti nuolat kartu su žaliąja ar juodąja arbata. Jei geriate arbatą su medumi, galite dėti jo tiesiai į arbatą arba valgyti medų užgerdami arbata.

Daug citrinos nereikia, į puodelį pakanka vieno griežinėlio.

Arbatą su imbieru būtinai perkoškite, antraip ji bus per stipri.

Imbierinė arbata žvalina, tad vakare jos geriau negerti.

Maždaug slyvos dydžio imbiero šaknies gabalėlio turėtų pakakti dviem litrams vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)