„Marija brangi, kokia suknelė! Jėzau, kokios tavo kelnės!“ - štai taip originaliai skelbė plakatai, kvietę į jo 2013 m. pavasario - vasaros kolekcijos pristatymą.

„Jei Dievas yra visur, kodėl jis negali būti mūsų reklamoje?” - šmaikščiai klausė dizaineris.

Nors trečiadienio vakarą Vilniaus Siemens arenoje ir nebuvo girdėti garsiai tariamų šventųjų vardų, gerą valandą prieš kolekcijos pristatymą čia virė aistros, belaukiant skandalingai reklamose pristatyto renginio. Fotografai užkulisiuose mėgavosi paskutinėmis pasiruošimo akimirkomis, o susirinkę mados gerbėjai ir dizaineriai spėliojo, kuo šiandien juos nustebins kolega.

„Moters, kuriai kuriu, viziją visada matau labai ryškiai. Tai be galo sudėtinga, įvairialypė būtybė, turinti antgamtišką charizmą. Ji žino, kad kitos tokios šioje planetoje nėra. Ir jei ji renkasi mano kurtą rūbą, tai dėl to, kad to nori pati, o ne todėl, kad kažkas kitas taip pasiūlė. Kiekvienas šios moters rūbo centimetras rodo jos skonį ir idėjas – natūraliai, be pastangų ir visada žingsniu priekyje. Tokia bus ir ši kolekcija – moteriai iš rytojaus” – savo kolekciją apibūdino pats R. Kalinkinas.

Kolekcijoje atsispindėjo dizainerio kūrybinė kryptis – apgalvota asimetrija. Dalis kolekcijos gali būti puikiai pritaikoma kasdienai, kita nepaprastai efektingai atrodytų teatro scenoje.

Kolekcijoje buvo galima pastebėti kone visą spalvų paletę - violetinę, oranžinę, blukintą akvamarino, rožinę ir vaiskai raudoną, žemės spalvas.

Stilingos moters drabužinėje, anot R. Kalinkino, pavasarį turėtų būti: darbui - plačios šilkinės kelnės bei palaidinė, judesių nevaržantis švarkelis trumpomis rankovėmis, laisvalaikiui - ryškios aptemptos kelnės, marga suknelė asimetriška apačia ar dekoruota kutais. Vakarui - kakavos, pieno spalvos tarsi nublukusi suknelė, kurios pagrindinis akcentas - žėrinčių kristalų dekoras.

Dizainerio iššūkis - spygliais dekoruotos suknelės - nors ir nepraktiškas, tačiau efektingas sprendimas.

Prie naujos kolekcijos drabužių R. Kalinkinas derino kvadrato ir trikampio formos delninukes bei masyvius stačiakampio formos krepšius.

Vyrams kitą pavasarį dizaineris siūlo ryškiai raudonas, garstyčių, mėlynas kelnes, languotus švarkus, husariškus puspalčius.

Kolekcijos pristatymą užbaigė efektingas atlikėjų Leono Somovo ir Jazzu pasirodymas.

Kolekcijos svečiai - DELFI Pramogose.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)