Pirmą kartą per konkurso istoriją jo finale be mados kūrėjų pasirodys ir muzikos atlikėjai – „Golden Parazyth“, „Keymono“ (ex „Brassbastardz“), „Monday Jazz“, „Jama&W“ ir Zhill.

Konkurso „Injekcija“ finalo žiūrovai pamatys 7 Lietuvos jaunųjų kūrėjų ir jų duetų bei 5 svečių iš užsienio – Italijos, Rusijos ir Estijos – kolekcijas.

Šį rudenį „Injekcijos“ komisijai iš viso buvo pateikta daugiau kaip 40 paraiškų – 19 iš Lietuvos ir 22 iš užsienio šalių (Ispanijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Estijos). Dalyvauti konkurse panoro ir visa vienos Glazgo (Škotija) meno mokyklos studentų klasė – jie pateikė keliolika paraiškų.

„Skelbdami konkursą „Injekcija“ kasmet ieškome naujo kraujo, šviežių idėjų. Siekiame, kad tai būtų pirmiausia jaunimui įdomus renginys, todėl skiriame daug dėmesio jo erdvei ir „Injekcijos“ finalo metu skambėsiančiai muzikai. Tai, ką pamatysite ir išgirsite šiemet, tikrai derės su renginio erdve ir su seno, tačiau vis naujai atgimstančio pastato energija“, – sako dizainerė Sandra Straukaitė.

Jaunųjų dizainerių konkursui pateiktus darbus vertino mados profesionalų komisija – dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Egidijus Sidaras ir menotyrininkė Nijolė Adamonytė. Komisija konkurso finalistų darbus atrinko vadovaudamasi jau tradiciniais tapusiais kriterijais: buvo vertinama kolekcijos koncepcija, originalumas ir festivalio „Mados infekcija“ formato atitikimas.

Pristatydami savo kolekcijas jaunieji dizaineriai iš Lietuvos ir užsienio šalių varžysis dėl pagrindinio prizo – kvietimo savo kūrybą pristatyti 2012 metų pavasarį vyksiančios „Mados infekcijos“ metu. Tokia galimybė bus suteikta net keliems „Injekcijos“ finalo nugalėtojams.

Šį rudenį vykstantis konkursas „Injekcija“ – jau penktoji jaunų, talentingų dizainerių paieška. Dalyvauti konkurse antrus metus iš eilės kviečiami ne tik Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių jaunieji kūrėjai.

Per visą „Injekcijos“ istoriją į profesionalų mados pasaulį buvo palydėtas ne vienas talentas: iš daugiau kaip 120 paraiškų kompetentinga profesionalų komisija per ketverius metus jau išrinko beveik 40 nugalėtojų.

Marija Popadničenko, Milda Čergelytė, Diana Paukštytė, Olga Prytkova ir Ina Polotniak, Eglė Žiemytė, Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė – tai vardai, kuriuos besidomintys lietuviška mada jau tikrai žino. Gruodžio 9 dieną laisvalaikio centre „Kablys“ paaiškės, kas jaunųjų talentų gretas papildys šiemet.

Akimirkos iš praėjusių „Injekcijos“ renginių

„Injekcijos“ finalas atviras visiems, besidomintiems mada, tereikia įsigyti bilietą. Bilietai į renginį kainuoja 25 litus, juos platina „Bilietų pasaulis“.

Konkurso „Injekcija“ finalo dalyviai:

1. Robertas Kalinkinas
2. Ieva Daugirdaitė
3. „Tribe“ (Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė)
4. Rūta Sakalauskaitė
5. Daiva Valickaitė
6. Vitalija Malyško
7. Reda Budvilaitienė
8. Laivi Suurväli (Estija)
9. Hans Hendrik Vallimäe (Estija)
10. Siah Howard (Italija)
11. Filateva Ekaterina Sergeevna (Rusija)
12. Maria Fedorova (Rusija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją