„Injekcijos“ komisija sulaukė 48 paraiškų - 34-ių iš Lietuvos ir 14-ikos iš užsienio. Anot darbus vertinusio dizainerio Giedriaus Paulausko, "buvo faina, bet nelengva" išrinkti geriausius, juolab kad šiemet konkurse pirmą kartą dalyvavo užsienio dizaineriai, pateikę stiprius ir kokybiškus darbus.

Dizaineris Giedrius Paulauskas
"Kiekvienas menininkas savo darbais nori kažką pasakyti ir mes bandėme kiekvieną suprasti. Pateikti darbai buvo stiprūs, bet ir labai skirtingi - nuo kūrybos iki pačių eskizų.

Nebuvo lengva tai padaryti iš vienos nuotraukos (kuriame pavaizduotas jau pasiūtas drabužis, - aut past.) ir kelių eskizų, tačiau tarėmės tarpusavyje ir nuomonių įvairovė, manau, tikrai nulėmė objektyvų sprendimą", - sakė G. Paulauskas.

Dizaineris Vitalis Čepkauskas
Ant Vitaliaus Čepkausko, komisija "vadovavosi ir nuojauta, atsispirdama nuo savo norų - ką nori šiemet išvysti "Mados infekcijoje", kuri jau turi savo stuburą, koncepciją" ir egzistuoja tam tikri kriterijai dizaineriams, kurie debiutuos ant festivalio podiumo.

„Sulaukėme tikrai įdomių darbų ir iš lietuvių, ir iš užsieniečių. Šiemet konkursui pristatytos kolekcijos yra daug konceptualesnės, idėjos labiau išgrynintos nei pernai. Nudžiugino užsienio jaunųjų dizainerių darbai, ypač stiprūs jaunieji kūrėjai St.Peterburge. Užsieniečių kolekcijose ypač jautėsi asmeninis išprusimas, kuris mados kūrime yra labai svarbus“, - pasakojo Sandra Straukaitė.

Anot dizainerės, kolekcijos koncepcija, originalumas ir festivalio „Mados infekcija“ formato atitikimas - tai buvo pagrindiniai atrankos kriterijai.

„Injekcijoje“ šiemet dalyvaus ir po penkis modelius pristatys: Milda Čergelytė, Ieva Daugirdaitė, Maria Popadničenko, Miglė Radžiūnaitė, Ieva Užkurataitė, Vitalija Malyško, trijulė: Indrė Baršauskaitė, Inga Galinytė, Kristina Mikalauskaitė, Dalia Jakeliūnaitė kartu su Irina Isajeva. Taip pat dizaineriai iš Vokietijos: Arezu Daemi, Astrid Grosser ir Gerti Heinrich; iš Estijos: Ingrid Paats ir Heli Haav, Kristel Kuslapuu; Iš Sankt Peterburgo, Rusijos: Maria Fedorova, Nazirova Malika Ramzanovna, Nelli Nedre.

Finalinio „Injekcija“ renginio metu komisija iš jų išrinks tris nugalėtojus. Jiems bus suteikta teisė pasirodyti ant festivalio „Mados infekcija“ podiumo 2011 metų pavasarį. Atrasti jaunų, talentingų dizainerių ir paskatinti juos kurti profesionalią madą būtent ir yra jau ketvirtą kartą organizuojamo konkurso „Injekcija“ misija.

Anot G.Paulausko, "Injekcija" jauniesiems talentams yra galimybė išmėginti jėgas, o kai kam tai tarpinė stotelė, pasiruošimas "Mados infekcijai", kurio jo kartos dizaineriai neturėjo.

"Mes iš karto patekom į festivalį tarp profesionalų. Buvo nelengva ir pasiruošti ir įveikti jaudulį. Visiems juk norisi būti pastebėtiems, patikti žmonėms - kad mylėtų. Bet gal geriau, kad nekęstų, nes jei kažkas nekenčia, būtinai atsiranda tų, kurie myli", - juokėsi dizaineris.

Pirmą kartą konkurso „Injekcija“ finalas, vyksiantis lapkričio 26 d. 19 val. Nacionalinėje dailės galerijoje, bus atviras visiems. Anot organizatorių, bilietas į renginį kainuos nuo 25 Lt, juos platina "Bilietų pasaulis". Be kolekcijų, mados mylėtojai taip pat išvys ir vienos originaliausių Lietuvoje muzikos grupių „Empti“ pasirodymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją