A. McQueenas iš gyvenimo pasitraukė praėjus trejiems metams po artimos draugės Isabellos Blow (FOTO), drąsinusios ir skatinusios dizainerį kurti, savižudybės.

I. Blow, stilistė, galvos apdangalų kūrėjo Philipo Treacy mūza, žurnalistams yra pasakojusi, kaip prasidėjo jos ir A. McQueeno draugystė (Live Journal): „Tai buvo 1994 m., kai nuėjau į kolekcijos pristatymą Londono Saint Martins koledže. Visos vietos buvo užimtos, tad prisėdau ant laiptų. Stebėjau renginį, o galvoje sukosi mintys, kad tai nuostabūs drabužiai. Tai buvo jo pirmoji kolekcija.

Mane pirmiausiai sužavėjo drabužių pasiuvimas. Bandžiau susisiekti su dizaineriu ir skambinėjau jo mamai, tačiau Alexanderis tuo metu buvo išvykęs atostogų. Mama vis kartojo, kad jo nėra. Ji pasakė sūnui, kad jo ieško kažkokia „kvaištelėjusi panelė“.

Galiausiai susitikome, ir aš nusprendžiau įsigyti visą jo kolekciją. Kas mėnesį nusipirkdavau po vieną drabužį, už kurį kiekvieną savaitę sumokėdavau po 100 svarų. Jis man atnešdavo drabužius šiukšlių maiše, aš pažiūrėdavau, ir mes kartu nueidavome prie bankomato išimti pinigų.”

Isabellos gyvybė užgeso 2007 m., nors prieš tai ji jau keletą kartų mėgino pasitraukti iš gyvenimo. Viena iš priežasčių – depresija, kurią sustiprino tam tikros gyvenimo aplinkybės.

Menininkės draugė yra sakiusi, jog Isabella buvo labai nusiminusi ir dėl to, kad A. McQueenas, pardavęs dalį kompanijos „Gucci“, nepakvietė jos dirbti kartu. Visi pasirašė kontraktus, o ji esą gavo tik nemokamų drabužių. Tamsin Blanchard 2002 m. interviu metu teigė, kad I. Blow tarpininkavo tvarkant pardavimo reikalus.

A. McQueenas tuomet neigė gandus, kad jų santykiuose būta nesutarimų: “Tai nesąmonės. Žmonės nesupranta, apie ką kalba. Jie nepažįsta manęs ir nieko nežino apie mūsų su Isabella draugystę. Tai, kas buvo tarp mūsų, neturi nieko bendro su mados pasauliu. Tai daug svarbiau už madą.”

Įvairūs šaltiniai teigia, kad Isabella turėjo finansinių problemų. Ji negavo 1994 m. mirusio tėvo palikimo. Be to, labai išgyveno dėl to, kad su savo vyru negali susilaukti vaikų. Ji net aštuonis kartus bandė pastoti dirbtinio apvaisinimo būdu.

2004 m. I. Blow išsiskyrė su vyru Detmaru Blow. Jis tikėjosi su kita moterimi susilaukti palikuonių, kuriems galėtų palikti savo milžinišką Hilles dvarą, ir užmezgė santykius su Stephanie Theobald, biseksualia angliško “Harper’s Bazaar” redaktore. Tuo tarpu Isabella, kaip rašoma užsienio žiniasklaidoje, pasinėrė į meilės romaną su gondolos irkluotoju iš Venecijos.

Po skyrybų I. Blow buvo nustatytas dvipolis sutrikimas (maniakinė-depresinė psichozė) ir pradėta taikyti elektros impulsų terapija. Kurį laiką atrodė, kad gydymas vyksta sėkmingai. Po pusantrų metų Isabella ir Detmaras vėl atnaujino santykius, tačiau netrukus jai buvo diagnozuotas kiaušidžių vėžys.

Pašlijus sveikatai ir karjerai Isabella vis dažniau užsimindavo draugams, kad nori pasitraukti iš gyvenimo. Žemiau – psichologinės pagalbos telefonai.

A. McQueeną labai sukrėtė I. Blow savižudybė. Jis jai dedikavo savo 2008 m. pavasario-vasaros kolekcijos pristatymą Paryžiaus mados savaitės metu.

Dizainerio palikimas - paskutinė kolekcija 2010-2011 m. rudeniui-žiemai, pristatyta Milano mados savaitėje. (Žemiau - akimirkos iš kitų kolekcijų pristatymų)

Akimirkos iš kolekcijų pristatymų

Psichologinės pagalbos telefonai

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Vaikų linija www.vaikulinija.lt8 800 11111Kasdien 11.00-21.00
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt8 800 28888I-V 16.00-7.00 VI-VII visą parą
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt8 800 60700Visą parą
Pagalbos moterims linija8 800 66366I-V 10.00-21.00
Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba)8 800 77277I-V 16.00-20.00
Dingusių žmonių šeimų paramos centras8 800 26161 8 5 2773135I-V 8.00-16.00 Visą parą
Panevėžio paguodos telefonas8 45 500965I-V 20.00-8.00
Vilniaus moterų namų krizių centras8 800 22008I-V 9.00-17.00
Vaiko raidos centras8 5 275 75 64Visą parą
Pokalbiai 8-800 linija yra nemokami

Psichologinė pagalba internetu

Vaikų linijaRegistruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
Jaunimo linijaRegistruotis ir rašyti svetainėje: http://jppc.lt/draugasAtsako per tris dienas
Vilties linijaRašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.ltAtsako per tris dienas
Šiaulių jaunimo linijaRašyti: kasnutiko@yahoo.comAtsako per tris dienas
Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją