Pasak organizatorių, iki šiol skelbti du „Injekcijos“ konkursai sulaukdavo po 15-20 paraiškų, todėl šiemet sulauktos 34 paraiškos buvo malonus siurprizas.

„Toks gausus dalyvių skaičius dar kartą parodė, kad sunkūs laikai niekaip neįtakojo jaunų žmonių kūrybiškumo ir entuziazmo. Gal net atvirkščiai. Visi pateikti eskizai buvo įdomūs, atrinktieji pasižymėjo drąsiomis idėjomis bei tuo, kaip jų sumanymai eskizuose atitinka vaizdą nuotraukose", - teigė dizainerė Sandra Straukaitė.

Pateiktas paraiškas vertino festivalio suburta komisija: dizainerė Agnė Kuzmickaitė, Vitalis Čepkauskas, Giedrius Paulauskas, festivalio kūrybos vadovė Sandra Straukaitė ir festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

13 atrinktų dalyvių pristatė po tris modelius. Prieš paskelbiant nugalėtojus, S. Straukaitė sakė, jog "komisija buvo žiauri ir negailestinga, nes ieškojome kūrėjų kitais metais vykstančiai djubiliejinei - dešimtajai „Mados infekcijai". Bandėme išgryninti idėjas – ko mes tiksliai norime, todėl vertinome be kompromisų. Laisvė idėjoms!“

Į "Injekciją" rinkosi ne tik jaunųjų dizainerių palaikymo komandos, tačiau ir žymūs Lietuvoje žmonės. Net mados guru tituluojamas dizaineris Juozas Statkevičius užsuko pasižiūrėti, ką sukūrė mados pasaulio debiutantai.

Komisija išsakė savo nuomonę, o mes skelbiame balsavimą, kur jūs galėsite išrinkti savo favoritus, pamatyti visas kolekcijas ir sužinoti, kas jas įkvėpė!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją