K. Sagal žinoma kaip serialo "Vedęs ir turi vaikų" herojė Pegė Bundy. Nuo 2008 m. ji taip pat vaidino mamą - Gemmą Teller Morrow seriale Anarchijos vaikai. Kaip geriausiai dramos aktorei jai šiemet įteiktas Auksinis gaublys.

- Jūs tapote žinoma suvaidinusi tris labai skirtingas mamas – serialo „Vedęs ir turi vaikų“ Pegę Bundy, Kate iš „8 paprastos taisyklės“ ir Gemmą. Be to, turite tris savo vaikus. Turint omenyje visą šią ekrano ir realią motinystės patirtį, kaip manote, ar yra ta universali savybė, kuria pasižymi visos mamos?

Buvimas mama mane labai daug ko išmokė, taip pat – visiško pasiaukojimo. Nieko nemylėjau taip, kaip myliu savo vaikus. Tai patirtis, kurios buvau nustebinta. Tu turi vaikiną, vyrą, draugus, bet tai – visiškai skirtingas dalykas. Tai giliau, tai fantastiška – ir rizikinga – įsipareigoti mylėti taip stipriai. Manau, kad visi motinų vaidmenys, kuriuos atlikau, turėjo šią savybę, net Pegė Bundy. Ji buvo atsidavusi ir lojali savo vaikams, tik savaip.

- Vaidinote Pegę Bundy dar prieš tai, kai pati tapote mama. Kai susilaukėte pirmojo vaiko, ar šioji patirtis atsiskleidė ir vaidinant?

Na, aš visuomet buvau motiniško tipo, bet taip, viskas tapo kitaip, kai susilaukiau vaikų. Tavo visas požiūris į pasaulį keičiasi – man patiko, kaip tapau nebe tokia susikoncentravusi į save. Negaliu pasakyti, kad mano personažas labai pasikeitė, tiesiog labiau supratau, ką darau.

Žydų imigranto dukra

Katey gimė Holivude, Kalifornijoje, šou verslo atstovų šeimoje. Ji – režisieriaus Boriso Sagalo, Ukrainos žydų imigranto dukra. B. Sagalas geriausiai buvo žinomas dėl savo šešiasdešimtųjų televizijos dramų, tarp jų – „The Twilight Zone“. Jos mama Sara Zwilling buvo prodiuserė. K. Sagal – vyresnioji dvynių aktorių Jeano Sagal ir Lizos Sagal sesuo.

Seserys labiausiai žinomos kaip Doublemint Twins iš aštuoniasdešimtųjų pradžios ir iš trumpai gyvavusio komedinio serialo „Double Trouble“. Katey studijavo Kalifornijos menų institute Valensijoje, Kalifornijoje.

K. Sagal buvo ištekėjusi už Freddie Beckmeiero (1978-1981) ir Jacko White'o (1993 m. lapkričio 26 – 2000 liepos 24). 1991 metais ji pastojo. Tai buvo netikėtumas serialo „Vedęs ir turi vaikų“ režisieriams. Jie pakoregavo scenarijų. Tačiau septintąjį nėštumo mėnesį teko atlikti Cezario pjūvį – vaikas neišgyveno.

Nėštumas seriale pateiktas kaip „svajonė“, kadangi vaidinti su naujagimiu būtų buvę per daug skausminga. Taip pat tuo metu Katey patyrė antrą ankstyvą persileidimą. Galiausiai su Jacku White'u aktorė susilaukė dviejų vaikų, Sarahos Grace ir Jacksono Jameso White'o.

Privačioje ceremonijoje 2004 metų spalio 2 dieną savo namuose Los Felize (Kalifornijoje) K. Sagal ištekėjo už Kurto Sutterio (rašytojo, prodiuserio, „The Shield“ aktoriaus). Po trijų metų jiedu susilaukė dukros Esme Louise, kurią išnešiojo surogatinė motina.

Ir dainų kūrėja

K. Sagal taip pat ir dainų kūrėja. 1976 metais, būdama „The Group With No Name“ narė, ji prisidėjo prie albumo „Moon over Brooklyn“ kūrimo. Ji taip pat atliko pritariamojo vokalo partijas „Kiss“ bosisto Gene Simmons solo albume bei Olivios Newton-John 1986 metų single „Soul Kiss“.

1994 metų balandžio 19 ji išleido savo pirmąjį solo albumą „Well...“ Po dešimties metų, 2004 metų birželio 1 d., Katey išleido antrąjį albumą „Room“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)