Reikės:

12 bulvių, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos pagal skonį.

Įdarui: 400 g kiaulienos faršo, svogūno, kiaušinio, druskos ir pipirų.

Gaminimo paslaptis:

6 bulves išvirkite ir sutrinkite su grūstuvu. 6 dideles žalias bulves sutarkuokite burokine trintuve ir sumaišykite su virtomis. Suberkite krakmolą, pagal skonį druskos, gerai išminkykite. Ir ką gi - sunkioji dalis jau praeityje!

Kol virė bulvės, reikėjo nesnausti ir pasiruošti įdarą - viską sumaišyti.

Dabar linksmoji dalis - lipdome cepelinus ir dedame į verdantį puodą. Kol verda, pasiruoškite padažą - su spirgučiais, grybais ar kuo tik norite.

Po pusvalandžiuko mūsų „greitukai“ jau gatavi. Kvieskit šeimyną prie stalo!

Skanaus!