Jums reikės:

· 400 gramų filo tešlos
· 300 gramų fetos sūrio arba brinzos
· 400 gramų šviežių špinatų
· 1 svogūno laiškų
· Ryšulėlio krapų
· 2 kiaušinių
· Alyvuogių aliejaus
· Trupučio muskato riešuto
· Druskos bei juodųjų pipirų

Gaminimas

1) Špinatus sudėkite į puodą ir užpilkite 2/3 stiklinės verdančio vandens, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Po minutės špinatus gerai išmaišykite, vėl uždenkite – procedūrą pakartokite dar du kartus. Per tą laiką špinatai turi suminkštėti. Nukoškite, leiskite nuvarvėti.

2) Itin smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus, sumaišykite su špinatais. Kiaušinius išplakite su druska ir muskato riešutu. Plakinį sumaišykite su špinatais.

3) Susmulkinkite fetos sūrį – tai galima padaryti šakute arba rankomis. Sudėkite jį į špinatų masę ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Tik dabar iš šaldiklio išimkite filo tešlą ir padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną dalį laikinai pridenkite drėgnu rankšluosčiu. Su filo tešla reikia dirbti labai sparčiai – ji labai greitai džiūsta.

4) Klokite filo tešlą po vieną sluoksnį į kepimo formą. Prieš dėdami naują sluoksnį, ankstesnį ištepkite alyvuogių aliejumi. Paskutinius keturis filo tešlos lakštus klokite taip, kad kiekvieno iš jų kraštas nutįstų už kepimo formos ribų.

5) Į tešlos lakštais išklotą kepimo formą sudėkite špinatų ir fetos įdarą, užklokite likusią puse fito tešlos lakštų (kaip kad darėte, klodamos juos į skardą). Tada ant viršaus užlenkite išlindusius pagrindo lakštus, pyrago viršų patepkite aliejumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol tešla įgaus auksinį atspalvį. Šis pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)