Produktai:

220 g sviesto,
220 karčiojo šokolado (sulaužykite gabalėliais),
1/4 puodelio kakavos miltelių,
1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų,
1/4 šaukštelio druskos,
6 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus.

Kremui:

220 g karčiojo šokolado,
1/3 stiklinės riebios grietinėlės.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.

2. Įstatytame į dubenį su karštu vandeniu inde ištirpinkite šokoladą su sviestu. Nukelkite indą nuo viryklės, tada suberkite kakavą, aitriąją papriką ir druską.

3. Lėkštėje išplakite trynius su puse stiklinės cukraus iki tirštos šviesiai geltonos masės. Supilkite į trynių masę šokolado masę ir išmaišykite.

4. Išplakite baltymus iki kietos masės. Plakdami suberkite likusį cukrų. Įmaišykite baltymų masę į šokolado masę. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 45 min. Kraštai turi būti kieti, o vidurys skystokas.

5. Išimkite tortą iš orkaitės, palikite atvėsti. Paskui išimkite iš kepimo formos. Į dubenį su karštu vandeniu įstatytame inde ištirpinkite šokoladą su grietinėle iki vientisos masės. Apliekite ja tortą ir patiekite.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)