Spalvotas apkepas

Jums reikės:

- kilogramo kiaulienos faršo (galima naudoti ir kalakutieną ar vištieną);
2-3 paprikų (geltonos, žalios, raudonos);
svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
pievagrybių (pagal skonį);
kiaušinio;
- 150 gramų grietinės;
kelių pomidorų;
- gražgarstės salotų;
- 200 gramų fermentinio sūrio;
prieskonių (kmynų, druskos, pipirų, bazilikų, kalendros, kario ir ciberžolės).

Į faršą suberkite prieskonius, kmynus, smulkintus česnakus ir grietinę, išplaktą su kiaušiniu. Taip pat suberkite ant keptuvės pakepintus smulkintus pievagrybius su svogūnais. Sudėkite smulkiai pjaustytas paprikas. Masę gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo formą. Kepkite apie 30-35 minutes karštoje orkaitėje. Prieš baigiant kepti, formą ištraukite, įdėkite pjaustytus pomidorus ir apibarstykite fermentiniu sūriu. Pakepkite, kol sūris išsilydys ir apkeps. Apkepą papuoškite gražgarstėmis.

Baltosios magijos tortas

Jums reikės:

- 2 pakelių meduolių;
- 400 gramų grietinės;
- indelio riebios grietinėlės (apie 200 mililitrų); vanilinio cukraus;
cukraus pudros (pagal skonį);
- 5 bananų;
- šaukšto medaus;
- glazūruotų riešutų papuošimui.

Šis tortas nekepamas ir be jokios magijos greitai padaromas. Meduolius sutrupinkite rankomis į smulkius trupinius. Bananus supjaustykite griežinėliais. Grietinę išplakite su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra (pagal skonį), medumi ir grietinėle. Taip pat galite įspausti truputį citrinos sulčių. Į formą dėkite sluoksnį trupinių (maždaug 1-2 cm storio), ant viršaus tepkite sluoksnį grietinės kremo, o ant jo sudėkite bananus, pjaustytus griežinėliais.

Ant viršaus berkite sluoksnį trupinių ir vėl tepkite kremą su bananais ir t.t. Kartokite, kol padarysite kelis sluoksnius. Kad trupinių masė geriau suliptų, galite ją pašlakstyti pienu, grietinėle ar sirupu. Būtinai palikite viską pastovėti šaldytuve keletą valandų. Papuoškite pagal skonį ir fantaziją. M. Wizardo mėgstamiausias puošybos elementas – glazūruoti riešutai.

Daugiau skaitykite naujausiame žurnalo nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.