Jums reikės:

1 pakelio sausainių (pvz., „Gaidelis“)
0,5 pakelio lydyto sviesto
2 citrinų sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
2 trynių
Saujos šaldytų bruknių (tinka ir kitos uogos)

Sausainius sugrūskite prieskonių trintuve arba kavamale iki smulkių trupinių. Įtarkuokite maždaug pusės citrinos žievelės „morkine“ trintuve. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir padenkite sausainių sluoksniu. Prispauskite prie dugno.

Pakepkite pagrindą apie 10 min. 170 laipsnių C temperatūros orkaitėje.

Tuo metu sumaišykite kondensuotą pieną su tryniais ir citrinų sultimis. Išsukite. Įtarkuokite dar šiek tiek citrinos žievelės ir įmaišykite uogų.

Užklokite pagrindą gautu kremu ir pakepkite orkaitėje dar apie 15 min.

Iškeptą pyragą atšaldykite šaldytuve.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)