„I Saloni“ yra vienas iš reikšmingiausių renginių, apibrėžiančių pasaulines baldų sektoriaus tendencijas, todėl šių metų parodos eksponatai leidžia prognozuoti, kad artimiausioje ateityje darbo aplinkoje įsivyraus ryškūs spalvų, formų ir medžiagų kontrastai.

Pasak biuro baldų projektavimo ir gamybos įmonės „Ergolain“ Dizaino skyriaus vadovės Vaidos Kandratavičiūtės, pasaulinės baldų pramonės atstovų pristatyti gaminiai darbui skirtai erdvei pasižymi spalvingumu ir kontrastais, suteikiančiais erdvei gyvybingumo.

„Ekspozicija išsiskyrė ryškiomis spalvomis – turkio, mėlyna, purpurine, geltona, žalia, kurios buvo derinamos įvairiuose minimalistinių ir plastiškų formų baldų sprendimuose. Tikėtina, kad tokiais baldais apstatytas biuras pakelia darbuotojų nuotaiką ir produktyvumą. Kita parodoje vyravusi stilistinė naujiena – lengvumo ir elegantiškumo įspūdį interjerui suteikiančios išplonintos gaminių briaunos“, – pastebi V. Kandratavičiūtė.

Kontrastai dominavo ne tik eksponatų spalvų paletėje, bet ir medžiagų pasirinkime. V. Kandratavičiūtė pastebėjo, jog tarpusavyje derinamos daugiausiai natūralios medžiagos: oda, veltinis, metalas, medis.

„Šiais metais, kaip ir pernai vykusioje „I Saloni“, duoklė atiduodama ir ekologiškumui, tačiau pagrindinis akcentas čia tenka ne technologiniams, o dizaino sprendimams. Kiek daugiau dėmesio skirta darbo kėdžių mechanizmams“, – sako V. Kandratavičiūtė.

Didelio lankytojų dėmesio sulaukė stendai, kuriuose buvo pristatomi, gamtos motyvų įkvėpti minkšti baldai. Tačiau, pasak V. Kandratavičiūtės, nepaisant patrauklaus dizaino, apie jų panaudojimo biure galimybes spręsti sunku.

„Mūsų projektuotojų dėmesį patraukė atviro biuro projektavimo sistemos – su širmomis ar atitvaromis, kuriančiomis optinį biuro padalijimą bei individualią erdvę darbuotojui. Dažnai būtent tokie sprendimai padeda estetiškai, funkcionaliai ir tuo pačiu taupiai įgyvendinti interjero sprendimus“, – sako V. Kandratavičiūtė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)