Įsikurti mažoje erdvėje skandinavai moka puikiai, o padeda jiems ne tik dizaineriai, bet ir visiems prieinamų baldų kūrėjai, kaip pavyzdžiui, „Ikea“, siūlanti kalnus konceptualių ir patogių sprendimų.

O jų prireikia neretai, nes, pavyzdžiui, centriniuose ir populiariausiuose Kopenhagos rajonuose senos statybos butai neretai išplanuoti labai netikėtai - erdvi svetainė, nedidelis miegamasis, kišenės dydžio virtuvė, pusės žingsnio dydžio koridorius ir vieno kvadratinio metro dydžio tualeto bei vonios kambarys viename...

Bet sprendimų visada yra: neturite vietos virtuvėje susidėti puodams, o jei juos tiesiog sukabintumėte ant kabliukų?

Koridorius tokio siaurumo, kad neįmanoma apsisukti, o kur dar kelių sezonų batus susidėti? Kabinkite ant sienos ar po palange plokščią batų spintelę - joje daug telpa, ji užima mažai vietos ir yra nepastebima, jei dera prie sienos spalvos.

Neturite kur surikiuoti rankines ir aksesuarus? Paverskite tai interjero dalimi.

Ir neslėpkite spintose, antresolėse ir rūsiuose savo pomėgių... Tegu visi žino, kad mėgstate važinėti riedlente, grojate gitara ar žvanginat cimbolais. Skandinavas ir dar, jei jis hipsteris, tai jau tikrai to neslėps nuo svečių, o integruos į savo namų interjerą.

Pažvelkime į studentiško buto Kopenhagoje vidų: virtuvė ir svetainė

Studento butas, M.Tylaitės nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)