D3 dizaino konkurse antrą vietą užėmė Hanna Emelie Ernsting ir jos sukurta „Kintamos nuotaikos kušetė“ (Moody Couch) – interaktyvus kušetės dangalas, sukurtas laikantis dizainerės idėjos, jog „forma atitinka nuotaiką“. Dangalas yra gerokai didesnis nei po juo esanti kušetė ir yra pagamintas iš specialios medžiagos, kuri išlaiko tokią formą, į kokią yra suglamžoma. Naudotojai gali susukti ją į mažus jaukius ritinėlius, iš jos pasidaryti kūno pagalvę primenančius dalinius, ištempti ant grindų ar suteikti kušetei naują formą.

weburbanist.com nuotr.

Vienas iš dviejų pirmojo prizo laimėtojų yra OLA stalas, sukurtas švedų dizaino studijos AKKA – lengvas sulankstomas stalas, kuris lengvai susilanksto ir išsilanksto, bet visuomet lieka ant kojų, todėl išvengiama purvo ir subraižymų, kurie niokoja kitus sulankstomus baldus. „Netgi gana smulki moteris galėtų išlankstyti šimtą tokių stalų konferencijai, nerizikuodama savo sveikata, nes nereikia sukioti viso stalo“, - teigia dizaineriai.

weburbanist.com nuotr.

Kitas pirmojo prizo laimėtojas yra Harry Thaleris ir jo kūrinys – Presuota kėdė. Aptaki ir paprasta kėdė yra neįtikėtinai lengva, nes pagaminta iš gryno aliuminio, bet gali atlaikyti didžiulį svorį dėl specifinio reljefo, kuris padidina struktūrinį atsparumą. Kėdė yra išspausta iš vientiso 2,5 mm aliuminio lakšto, o jos gamyboje panaudojamos net ir lakšto atraižos – jos sujungtos ir suformuoja sėdynę.

weburbanist.com nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją