Gvazdikėlių eglutė aprengtame vazonėlyje

Gvazdikėlių ir anyžių eglutė gali tapti išties šventine stalo dekoracija ar net atstoti tikrą eglutę. I. Vozgirdaitės nuotr.

Medžiagos ir įrankių susirinkimas

Jums reikės: seno vazonėlio, medžio šakos, oazės gabaliuko, kūgio formos oazės, gvazdikėlių, anyžių ar kitų prieskonių, klijų, audinio, kelių rūšių juostelių, kankorėžių.

Vazonėlis gali būti ir senutėlis, ir naujas. Jei jis senas, tereiks nuplauti ir nušveisti nuo jo apnašas.

Eglutės puošybos elementai

Į kūgį pasirinktu ornamentu kaišiokite gvazdikėlių kotelius. Anyžius ir kitas detales, neturinčias kotelio, reikės priklijuoti. Pasirinkite atitinkamą ornamentą, pavyzdžiui, anyžių žvaigždutes klijuokite eglutės apačioje arba besivyniojančia linija per visą eglutės aukštį.

Vazonėlio ornamentas

Išrinkite vazonėliui tinkamiausius „apdarus“, jei norite, kad jūsų eglutė taptų labiau matoma, geriausia apsukti vazonėlį šventiška ryškia, kelių spalvų medžiaga. Per vazonėlio vidurį riškite juostą, kad būtų gražiau, o per ją suriškite blizgią siaurą juostelę kaspinėliu. Šalia kaspinėlio sukabinkite kankorėžius.

Eglutės užbaigimas

Sujunkite vazonėlį su eglute. Į vazonėlį įkiškite oazės gabalėlį taip, kad ji stipriai prisiglaustų prie vazono šonų. Medžio šaką vienu galu įkiškite į oazę vazonėlyje, kitu – į kūginę eglutės oazę. Vazonėlio paviršių uždenkite kokiomis nors pasirinktomis medžiagomis: samanomis, kankorėžiais, spygliais.

Eglutę galite palikti tokią, kokia yra, natūralią, arba šiek tiek papurkšti aukso, sidabro ar kitos spalvos blizgesiu. Ji gali tapti tiesiog šventiniu stalo puošybos elementu, o gal net miniatiūriniu šventės simboliu.

Gvazdikėlių bumbulu pavirtęs obuolys

Simboliškai atrodys kvapus bumbulas šalia ne mažiau kvepiančio šventinio meduolio. I. Vozgirdaitės nuotr.

Išlaikyti obuoliai rūsyje kalėdiniu laikotarpiu dar gali būti gana skanūs, bet ne visi jų gražiai atrodo. Tačiau visai kas kita, jei juos panaudosite kvepiančiam mielam daikčiukui sukurti. Pasirodo, minkštas obuolio vidus gali būti beveik tinkamesnis nei bet kokia rutulio formos oazė, į ją galima be vargo sukaišioti gvazdikėlių kotelius. Jei obuoliais jūsų rūsyje nekvepia, galite nusipirkti nebūtinai obuolių: tam puikiai tiks mandarinai, apelsinai ar kiti vaisiai.

Jums reikės: obuolio (ar kito vaisiaus), virbalo (storos adatos), gvazdikėlių.

Gvazdikėliai – pagrindinė žaliava, kurios reikės pasigaminti puošniam žaislui ar eglutei. I. Vozgirdaitės nuotr.

Jei darbą norite pasilengvinti, iš pradžių skylutes obuolyje pradurkite virbalu ar stora adata. Tada gvazdikėlius įkišti bus paprasčiau. Stenkite juos sukaišioti kuo glaudžiau, kad nesimatytų tarpų.

Kad sukaišioti gvazdikėlius į vaisių būtų lengviau, pirma pradurkite skylutes virbalu. I. Vozgirdaitės nuotr.

Į pradurtas skylutes kaišiokite gvazdikėlius vieną šalia kito. I. Vozgirdaitės nuotr.

Nelabai išvaizdus obuolys gali pavirsti tikru gražuoliu gvazdikėlių bumbulu. I. Vozgirdaitės nuotr.

Jau spygliuotu gvazdikėlių bumbulu tapusį obuolį reikia gerai išdžiovinti. Tai galite padaryti ant radiatoriaus ar kito šilumą skleidžiančio prietaiso. Džiovinti gali prisireikti nuo kelių dienų iki savaitės. Jei norite, kad obuolys labiau kvepėtų, galite įdėti jį prieš džiovindami į polietileninį maišelį ir įberti šiek tiek bet kokių pasirinktų kvapiųjų medžiagų.

Gvazdikėlių bumbulasgali padėti sukurti įvairias kalėdines kompozicijas. I. Vozgirdaitės nuotr.

Galite susikurti daugiau tokių bumbulų, nebūtinai iš gvazdikėlių, jie ypač gražiai atrodo visi drauge.

Jei obuolį norite padaryti šventiškesnį, galite suteikti jam daugiau spalvos, papurkšdami kai kur pasirinktos spalvos blizgesiu.

I. Vozgirdaitės nuotraukos