Žinoma, nereikėtų šių patarimų priimti pažodžiui, juk kiekvienas žmogus individualus, o skonis priklauso ne tik nuo Saulės ir kitų planetų išsidėstymo žmogaus gimimo momentu. Skonis formuojasi veikiant auklėjimui, sociumui, įpročiams, nuotaikoms. Skonis ir patogumo samprata gali keistis viso gyvenimo metu ir vaidina labai svarbų vaidmenį mūsų likime. Bet tai jau, kaip sakoma, visai kita istorija...

Avinas. Efektingi ir galbūt ryškūs baldai – būtina jūsų erdvių ir šviesių namų detalė. Reikėtų vengti erzinančių raudonų tonų, nors juos ir dievinate. Pageidautina įsirengti sau kažką panašaus į „studiją“ su veidrodžiais ir šiuolaikiškais paveikslais. Dažniau pertvarkykite namus – tai suteiks jūsų gyvenimui naujumo ir pilnatvės.

Jautis. Harmoningo Jaučio egzistavimo pagrindas – kokybė ir pagrįstumas visame kame. Jūsų baldai gali būti bet kokių (žalios, mėlynos arba geltonos) atspalvių, pageidautina - natūralaus medžio. Centrinę vietą svetainėje veikiausiai užims televizorius, o gausybė gėlių pačiuose įvairiausiuose vazonuose pavers jūsų namus ypač jaukiais.

Dvyniai. Jums patiks žemi, lengvi baldai, sustatyti palei sienas arba nuošaliau. Namų centras turi būti visiškai tuščias, kad galėtumėte jausti erdvę. Viskas nudažyta šviesiais tonais, o štai daiktai, supantys jus buityje, būtinai turi būti daugiafunkciniai ir turėti galybę paskirčių. Virtuvės kombainas, originalus laikrodis su žadintuvu, apšvietimu ir įmontuojamais paveikslėliais – tai dalykai, kurie jums patiks.

Vėžys. Tradicinis močiutės (modernus ar su senovės prieskoniu) namų jaukumas, įvairūs kampeliai, sandėliukai, lentynėlės – bet kokio tikro Vėžio, o ypač Vėžytės, svajonė. Jūs tiesiog negalite gyventi be mielų užuolaidėlių, minkštos sofos arba nuostabaus kampelio poilsiui ir atsipalaidavimui. Kruopščiai apgalvota vieta maistui (virtuvėlė, valgomasis...). Paveikslai, žvakės, suvenyrai, servetėlės ir, žinoma, senolių fotografijos sukurs jūsų namuose jaukumą ir harmoniją.

Liūtas. Klasikiniai Liūtai vertina klasiką – visame kame. Jūsų namai turi būti panašūs į dvarą ar bent jau prezidento rezidenciją. Didžiuliai langai ir durys, brangūs baldai, kilimai, vazos, auksas, briliantai... Sąrašą galima tęsti iki begalybės. Kitaip tariant, tik išties karališkas interjeras jums bus prie širdies.

Mergelė. Praktiškumas ir realistinis požiūris į daiktus – bet kurios Mergelės pagrindinis bruožas. Jis ir nusako jos buitį. Mergelėms nusispjauti į mados vėjus ir brangius daiktus, jų buitis visuomet turi būti tvarkinga, daiktai ilgaamžiai, nebrangūs, paprasti ir patogūs. O dar Mergelėms labai svarbu tokie „sveiki“ elementai kaip, pavyzdžiui, vandens filtras, oro valymo įrenginys, gerai valomi baldai ir funkcionali technika.

Svarstyklės. Svarstyklės labai nereiklios buičiai, nors svarbiausia joms – estetiškumas ir subtilumas tiek interjere, tiek visuose daiktuose, kurie supa. Daugumai Svarstyklių patinka antikvariatas, kitos renkasi moderną... Svarstyklių skonis toks pat įvairus ir tuo pat metu subalansuotas, kaip ir neprognozuojamos bei ramios yra pačios Svarstyklės. Gera kokybė ir natūralumas – turbūt svarbiausia bet kuriam šio ženklo atstovui.

Skorpionas. Paprastai Skorpionai labai nepriekabūs ir iš dalies gali nekreipti dėmesio į savo gyvenamąją vietą. Nors kai kurios savybės, būdingos tik Skorpionams, apibrėžia ir jų asmeninę buitį. Labai turtingas vidinis šių žmonių pasaulis pasireiškia tuo, kokiais daiktais jie save apsupa. Vieno Skorpiono namai gali būti panašūs į viešą biblioteką, kitas ten įrengs ateljė, trečias – kirpyklą. Vienaip ar kitaip jie visi dievina stelažus, originalias geometrines formas, tačiau svarbiausia – darbo vieta, kabinetas arba dirbtuvės, kur Skorpionas jaučiasi harmoningiausiai.

Šaulys. Šie žmonės labiausiai domisi mada. Jų namai būtinai turi būti šiuolaikiniai, efektingi ir stilingai įrengti. Naujausi dizaino ir technikos vėjai būtinai jausis Šaulių būste. Šio ženklo atstovams patinka viską keisti, perstatyti ir naudoti daiktus ne pagal jų tiesioginę paskirtį. Pavyzdžiui, balkone gali stovėti šaldytuvas, o svetainėje – dvigulė lova. Indaują Šauliai gali naudoti knygoms sudėti, o knygų lentynas – batams.

Ožiaragis. Šis ženklas praktiškiausiai žiūri į buitį. Ožiaragių baldai turi būti kokybiški ir funkcionalūs, o apmušalai bei užuolaidos – neerzinančių spalvų, tamsūs. Moterims patinka madingi daikčiukai, vyrai dažniausiai asketai. Ožiaragiams nepatinka išlaidauti skanumynams, todėl virtuvė paprastai nekelia jiems jokio susidomėjimo. Klasikinis ir būtinai kokybiškas interjeras ten, kur dažniausiai būna Ožiaragis (svetainėje arba kabinete), o štai kitos patalpos gali būti tiesiog pamirštos...

Vandenis. Subtilus šiuolaikinių plastikinių-stiklinių namų modernas arba hipių lūšnelė – ir viena, ir kita gali būti miela Vandeniui. Moterys praktiškesnės, o vyrai tuo tarpu gali rinktis kūrybinę netvarką ir madingas naujienas. Vienas bruožas yra būdingas visiems Vandeniams – jie gyvena ateitimi, todėl jų interjere visuomet bus kokių nors keistų dekoro elementų.

Žuvys. Klasikinėms Žuvims patinka jaukumas ir švara. Moterys negali apsieiti be šiltų kilimų ir pledų, gražių baldų ir elegantiškų užuolaidų, o štai vyrai gali būti visam šitam abejingi. Vėsios spalvos ir minkštos, apvalios formos vyrauja bet kokios Žuvies interjere. Ir, žinoma, geri kaimynai, su kuriais galima persimesti vienu kitu žodžiu, išgerti arbatos, ir kurie turi papildyti harmoningą Žuvų buvimą savo nematomu arba matomu (tai iš dalies nesvarbu) egzistavimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją