Prie viryklės smagiai sukosi pagyvenusi dama, ir kiekvienas galėjo pasivaišinti jos karštais sumuštiniais, svetainėje grupelė jaunuolių klausėsi muzikos, kažkas vartė žurnalus, kažkas tiesiog šnekučiavosi ar apžiūrinėjo stilingai įrengtą interjerą... Būni kiek nori, niekas nevaro lauk, nebent už lango jau tamsi naktis ir šeimininkams laikas miegoti...

Demonstracinio gyvenamojo interjero idėja nėra nauja, tačiau tokio milžiniško susidomėjimo kompanija „Lago“ kartu su partneriais susilaukė dėl naujos koncepcijos. Projekto tikslas buvo ne parduoti, bet edukuoti ir realioje erdvėje pademonstruoti, kokią milžinišką įtaką autorinis dizainas, kokybiškos interjero apdailos medžiagos turi kasdienio gyvenimo kokybei ir aplinkos gerinimui.

Buto šeimininkams dėl šio projekto nereikėjo niekur išsikelti- atvirkščiai, jie ir toliau gyveno sau įprastą gyvenimą, praktiškai patikrindami dizainerių idėjas. Tiesa, pagal susitarimą su „Lago“ jie turėjo paįvairinti savo gyvenimą specialiais teminiais vakarėliais, degustacijomis, teatralizuotais pasirodymais ir prie vyno taurės svečiams pasakodami apie šį interjerą. Greičiausiai sutiko labai nesispyriodami...

Kompanija šį projektą intensyviai populiarino ištisus metus, o apsilankyti juose galėjo kiekvienas. Jau pirmaisiais metais „Lago Appartaments“ aplankė virš 10 000 žmonių. Nuo 2010 metų projektas persikėlė į kitą Milano vietą - Brera gatvę, prie jo prisijungė naujos tarptautinės kompanijos. Šiuo metu projektas įgyvendinamas ne tik Milane, bet ir kituose Italijos miestuose – Turine, Venecijoje, Florencijoje.

Demonstracinio interjero idėja nenauja ir Lietuvoje. Prieš keletą metų kelios statybų bendrovės realizavo panašius projektus. Interjero dizaineriai pagalvodavo ne tik apie išplanavimą, interjero apdailos medžiagas, spalvinius sprendimus, bet ir kokioje orkaitėje kepsite vištą ir į kokią vazą merksite gėles.

Tačiau šie projektai nesusilaukdavo didesnio atgarsio dėl paprastos priežasties – demonstraciniai butai būdavo skirti išimtinai pardavimui. Lyg ir labai patogu - jei interjero dizaineris perskaitė jūsų mintis, belieka išsitraukti piniginę. Tačiau dėl to gyvenamoji erdvė virsdavo tarsi uždaru muziejumi. Norintys apžiūrėti turėdavo tartis dėl susitikimo, rodyti rimtą susidomėjimą, o apsilankius nieko geriau neliesti, kad nesubraižytų, nesugadintų, nes vėliau bus sunku parduoti...

Vilniuje vis garsiau kalbama apie grandiozinį nekilnojamo turto projektą „Lofttown“. Pripažįstama, jog buvusios „Kuro aparatūros“ gamyklos konversija savo masteliu ir unikalia koncepcija neturės analogų Rytų Europoje. Jau neatpažįstamai pasikeitė kampinė buvusios gamyklos pastato dalis, kurioje baigiamas įrenginėti unikalus „Lofttown“ demonstracinio lofto interjeras. Keturių aukštų interjero koncepcija artimesnė būtent „Lago Appartaments“ idėjai.

Projekto kuratoriai – dizaino medžiagų biblioteka MATERIJOS taip pat subūrė įvairius kokybiškų interjero apdailos medžiagų ir įrangos gamintojus, tarp kurių ir tarptautinės, ir vietinės kompanijos. Pagrindinis tikslas - realioje netipiškoje erdvėje publikai kuo objektyviau, plačiau ir išsamiau pristatytų šiuolaikinio dizaino medžiagų ir technologijų galimybes, jų svarbą kasdienio gyvenimo kokybei ir stiliui. Bet ne tik dėl to.

Šiame demonstraciniame lofte nebus nuolatinių gyventojų, tačiau „Lofttown“ projekto vystytojai planuoja nuolat čia organizuoti įvairius renginius, pristatymus, paskaitas, kurie propaguotų ir populiarintų kokybišką gyvenimo būdą netradicinėje erdvėje.

Demonstracinio lofto interjero autoriai tvirtina, kad nerengs atvirų durų dienų. Nes durys į šį loftą bus atviros visada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją