„Atidarymas ir apdovanojimai šiemet sutampa su didžiule Vilniaus miesto renginių programa „Tebūnie naktis“ ir bus vienas solidžiausių jos akcentų“, - sako apdovanojimų iniciatoriaus VDA Dizaino inovacijų centro (DIC) vadovas Marius Urbanavičius.

Iš daugiau nei 80 konkursui įvairių mokyklų dizaino studentų pateiktų darbų parodai atrinkti 17: po 6 produkto ir grafinio dizaino ir 5 mados dizaino. Kiekvienos kategorijos I vietos nugalėtojui bus įteiktas 4000 Lt piniginis prizas. Konkurso darbų paroda veiks iki liepos 9 d.

„Jaunojo dizainerio prizo“ konkursui pateiktus darbus vertino 7 narių komisija: baldų dizaineriai Nauris Kalinauskas ir Vytautas Puzeras, grafikos dizaineriai Aidas Urbelis ir Paulius Gasiūnas, mados dizaineriai Sandra Straukaitė ir Vitalis Čepkauskas bei DIC direktorius Marius Urbanavičius. Atrenkant projektus parodai ir prizinėms vietoms, daugiausia dėmesio buvo kreipiama į jų originalumą, aktualumą, idėjos potencialą tapti realiu produktu ir koncepcijos pristatymo būdą.

Vertindamas daugiausia dalyvių sulaukusios daikto/pramoninio dizaino kategorijos darbus, dizaino studijos „Contraforma“ vadovas N.Kalinauskas džiaugėsi, kad buvo kam skirti pagrindinį titulą, tačiau apgailestavo, kad mažai pretendentų teikė pramoninio gaminio dizaino projektus.

„Na, bet mes baldininkų šalis, todėl nenuostabu, kad dauguma studentų šiai kategorijai siūlė būtent baldų dizaino idėjas. Beje, linkėčiau jaunimui daugiau kurti už akademinės disciplinos rėmų, nes diplominiai ar kursiniai darbai, kurios pristatė dauguma autorių, ir taip jau yra įvertinti“, - sakė dizaineris.

Jam pritaria ir drabužių dizainerė Sandra Straukaitė, pripažinusi, kad nors konkursas neturėtų būtų pagrindinis paskatinimas kurti, jis suteikia galimybę būti pastebėtiems. Dizainerė išdavė, kad, vertindama pretendentų į „Jaunojo dizainerio prizą“ darbus, atrado ir iki šiol negirdėtų, tačiau akivaizdų potencialą turinčių kūrėjų.

„Jaunojo dizainerio prizo“ geriausių darbų paroda veiks iki liepos 9 d.

Konkurse dalyvavo įvairių mokyklų dizaino specialybių bakalauro studentai: 61 iš VDA, 15 iš Kauno kolegijos, 5 iš Vilniaus dizaino kolegijos ir 2 iš Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją