1. Negalima vienoje vazoje pamerkti „priešingų“ gėlių: rožių su gvazdikais, tulpių su narcizais. Šios gėlės vienoje vazoje ilgai neišgyvens. Pakalnutės, lelijos, narcizai, gvazdikai, raktažolė ir kvapusis pelėžirnis išskiria nuodingas sultis, kurios greitina kitų gėlių vytimą. Dėl to puokštėse turėtų būti tik vienos rūšies šių gėlių.

2. Gėlės, išskiriančios pienines sultis, geriau išsilaikys, jeigu jų stiebų galus apdeginsime virš žvakės ar žiebtuvėlio, o vėliau įmerksime į šaltą vandenį. Šią procedūrą galima taikyti amariliams, jurginams, hortenzijoms, bijūnams ir kt.

3. Pelargonija yra natūralus konservantas. Puokštė su šia gėle dar ilgai liks „gyva“.

4. Dabar madingos vienspalvės puokštės. Jas galima sudaryti iš vienos rūšies gėlių – pavyzdžiui, geltonų tulpių, melsvų irisų ar raudonų frezijų. Tačiau gražiau ir įdomiau atrodys žaismingos (tiek forma, tiek dydžiu) puokštės – pabandykite vienoje puokštėje suderinti stambiažiedes chrizantemas, pilnavidurius gvazdikus, irisus ir nedideles krūmines rožes.

5. Nemaišykite paprastų pievos gėlių su egzotiniais augalais. Ramunėlės, varpeliai ar pakalnutės bus nustelbtos vienoje puokštėje su orchidėja ar anturiu. Pasirinkite pagrindinį augalą ir aplink jį kurkite savo puokštę. Prie ramunėlių tiktų įvairios šakelės ir žolytės, prie orchidėjos – palmės lapas.

6. Derinkite skirtingų aukščių ir skirtingai išsiskleidusias gėles. Lai vienos būna dar nepražydusios, o kitos – pačiame žydėjime. Tai padės vienu šūviu nušauti du zuikius: gausis graži puokštė, kuri dar keis savo išvaizdą ir pamalonins mums akį įvairiais žiedais ar spalvomis.
Šiuo metu labai didelę konkurenciją nupjautoms gėlėms sudaro gėlės vazonuose – juk jos gyvena ilgiau. Prieš įteikdami kam nors tokį vazoną įdėkite į permatomą dėžutę, kad žemės nepabirtų ant grindų ar neišteptų rūbų.

7. Centre turėtų būti didesnės ir ryškesnių spalvų gėlės (rožės, lelijos, gerberos), iš šonų – mažesnės ir blankesnės (krūminės rožės, chrizantemos). Tai jūsų puokštei suteiks harmonijos.

8. Minimalizmo mada pasiekė ir floristus. Šiuo metu labai populiarios puokštės vos iš kelių gėlių. Prioritetas teikiamas taurioms gėlėms (rožės, lelijos, kalijos) ir tikslioms linijoms. Tokioje puokštėje daug erdvės ir mažai lapų. Akcentuojamos pačios gėlės.

9. Pamirškite foliją, ryškų gofruotą popierių ir įvairiausias banguotas linijas – šį sezoną dominuoja lakoniškas įpakavimas. Paprastas permatomas celofanas, maišinis audeklas, paprastas glamžytas popierius. Ir iš viso, geriausia šį sezoną dovanoti gėles jų neįpakavus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją