Apsidairykite – tikriausiai namuose turite nenaudojamų, sugedusių buitinių prietaisų, atraižų, laikraščių, plastiko ar kitų sąžiningai atitarnavusių daiktų? Įsivaizduokite, kaip jie galėtų prisikelti naujam gyvenimui. Gal senas puodas gali virsti šviestuvu? O tuščios dėžės persikūnyti į drabužių spintą? Kviečiame padirbėti su „atitarnavusiomis“ medžiagomis ir pabandyti iš jų sukurti ne tik gražius, bet ir funkcionalius daiktus, kurie galėtų tapti namų interjero dalimi arba stilingu papuošalu.

Jei pritrūks minčių ar reikės praktinio patarimo – sekite „Eko laboratorijos“ vaizdo reportažus DELFI.TV ar jų svetainėje.

Kaip dalyvauti konkurse?

Ekologiškas rankdarbis turi būti sukurtas jūsų ir tik jūsų rankomis. 

Bent viena iš medžiagų, iš kurių gaminsite rankdarbį, būtinai turi būti koks nors panaudotas daiktas, kitaip tariant, jūsų dirbinys turi būti sukurtas iš anksčiau visai kitą paskirtį turėjusio daikto (pvz., vaza iš nebenaudojamos skalbimo mašinos būgno ar papuošalas iš plastikinio butelio - žr. nuotr. viršuje).

Konkurse dalyvaus tik tie autoriai, kurie mums atsiųs rankdarbio gaminimo aprašymą ir būtinai – nuotraukų. 

Nepamirškite prisistatyti ir nurodyti savo kontaktus – kad galėtume su jumis susisiekti, jei tapsite laimėtoju. 

Ekologiško rankdarbio kūrimo aprašymą su nuotraukomis siųskite iki rugpjūčio 10 d. el. paštu: pasidaryk.pats@delfi.lt 

Visus dirbinius galėsite surasti DELFI bloge “Pasidaryk pats”.

Originaliausio, funkcionaliausio, ekologiškiausio ir gražiausio rankdarbio autorius apdovanos simboliškais ir gamtai draugiškais prizais. O mes įteiksime O.Lapino knygą "Vienas megabaitas apie meilę"

„Eko laboratorija“ – tai projektas, kurio tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą, skatinti mažiau vartoti, panaudoti senus ar jau išmestus daiktus, o taip pat neužmiršti atliekas tvarkingai rūšiuoti. Eko laboratorijos organizatoriai liepos 9-11, 16-18 ir 24-26 dienomis organizuoja kūrybines sesijas, kurių metu iš senų medžiagų bus kuriami nauji, funkcionalūs ir gražūs daiktai. Darbo procesą, galite stebėti DELFI TV ir "Eko laboratorijos" svetainėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją