Kaip prieššventiniame šurmulyje nepamesti svarbiausio – Kalėdų dvasios? – paklausėme mūsų garsių drabužių dizainerių. Tiesiog surasti valandą laiko, kad su meile pagalvotum apie mums brangius žmones ir atpalaiduoti fantaziją. Pačios netikėčiausios ir Kalėdomis kvepiančios kūrybiškų žmonių idėjos – jūsų dovanoms.

Krizei žvelgiant į akis, visi norime sutaupyti. Laura Dailidėnienė siūlo sutaupyti... neperkant kaspinėlio dovanai.

O jeigu jus dar vis vilioja prabanga, gal patiks Egidijaus Sidaro siūlomas dovanos variantas? Romantiška, paslaptinga ir seksualu.

Ne mažiau seksuali ir Ritos Kazokaitės dovana-staigmena. Korsetas, viliojantis patraukti valiūkišką raištelį...

O kartais supakuoti kartu galima dovanas visai šeimai. Kaklaraištis, susuktas į diržą ir apvyniotas karoliais – tai Kristinos Kruopienytės pasiūlymas.

Paprasta, lietuviška ir atpažįstama – kaip ir mūsų identitetas. Minkštas maišelis, nertoje šlepetėje paslėpta dovana ar tiesiog suvyniotas į audinį siurprizas – taip dovanas šiemet pakuoja Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė.

O gal norite, kad dovana ne tik nustebintų, bet ir kvepėtų medumi? Labiausiai netikėtas dizainerės Aistės Anaitės pasiūlymas – tarsi gervė išlankstytas vaškinis bičių korys, papuoštas pajūryje surinktais gintariukais. Ar dar trūksta viduje dovanos?

Nuo lietuviškumo – Tekančios Saulės šalies link. Sandra Straukaitė pažėrė mums krūvą japoniškų dovanų variantų. Nesudėtinga, bet kaip neįprasta ir išradinga!

Štai butelis, kuriam suvynioti reikės gražaus audinio skiautės ir 5 minučių.

Lygiai taip pat į audinį galima suvynioti ir knygą arba dėžutę.

Ne bėda ir arbūzas, melionas ar kamuolys, kurį norite nusinešti į svečius.

Jeigu neturite namuose nei audinio likučių, nei specialaus dovanų popieriaus, tikriausiai turite senų žurnalų? Vadinasi, turite ir išeitį iš “krizinės” padėties. Štai du variantai – į seną plakatą suvyniota knyga ir į spalvingą žurnalo lapą – maža dėžutė. O jei dar ant viršaus prisegsite išlankstytą gervę!

Pasirodo, japonai yra mėgėjai viską pakuoti, lankstyti ir vynioti. Todėl pabaigai – visas pluoštas schemų, kurios padės jums išradingai supakuoti bet ką. Ir Sandros palinkėjimas visiems DELFI skaitytojams – tegul krizės apvažiuoja jus traukiniais ir apskrenda lėktuvais! Gražių švenčių!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)