„Lietuviai dirba kiekvienas už save, o latviai padeda vienas kitam. Į šį konkursą atvažiavo pilnas autobusiukas „palaikymo komandos“, kuri netgi dainą sudainavo parodos organizatorei G.Zuokienei“,- po parodos įspūdžiais dalinosi gėlių salonų „Florisima“ vadovas Viktoras Bobinas.

Ar komisija vieningai vertino dalyvius? Vertinimo komisijos pirmininkė ir organizatorė Genoveta Zuokienė sako, kad latvių darbai išsiskyrė iš kitų, nes tai buvo jau patyrusios meistrės, o lietuvių floristai gana jauni ir be ypatingų diplomų. Be to, Latvija turi daug gilesnes floristikos tradicijas, perėmusi jas iš vokiečių.

„Latvių darbai spalvingesni, jie mėgsta Kalėdas pabrėžti ryškiais ir blizgančiais akcentais, kai lietuviai tuo tarpu pirmenybę teikia subtilesnėms detalėms. Kas kam labiau patinka – čia jau skonio reikalas“,-pastebėjo salono „Pas Lidiją“ floristė ir ikebanos meistrė Lidija Ribokienė.

Lietuvos floristai Rosita Petkevičiūtė ir Nerijus Navickas pelnė pirmąsias vietas atskirose rungtyse, tačiau susumavus rezultatus Didysis prizas, kurio vertė – 1000 eurų bei „Ūlos juvelyrų studijos“ sukurta floristo žvaigždė atiteko latvei Antra Laure. Susumavus rezultatus pirmąją vietą pelnė Rosita Petkevičiūtė, antrąją – Nerijus Navickas, trečiąją – viešnia iš Latvijos Daiga Meija, o Vilties prizas teko Linai Žiemelienei.

Profesionalūs floristai, kurių gretose šalia 7 lietuvių buvo 2 latvės ir viena viešnia iš Baltarusijos, rungėsi atlikdami penkias užduotis.

Floristinis darbas „Sparnuotosios sūpynės“ buvo pateiktas parodos išvakarėse. Čia pirmoji vieta teko latvei Antra Laure, antroji – Rositai Petkevičiūtei, Trečioji – Arūnui Pociui, o Vilties prizas – Linai Žiemelienei.

Vitrina-langas „Šventų Kalėdų rytas“ buvo kuriama tris valandas pirmąją parodos dieną žiūrovų akivaizdoje. Čia nepralenkiama buvo Rosita Petkevičiūtė, antroji vieta teko Arūnui Pociui, trečioji – latvei Antra Laure, Vilties prizas taip pat viešniai iš Latvijos Daiga Meija.

Vazoninių augalų kompozicijas interjerui floristai komponavo taip pat žiūrovų akivaizdoje. Geriausiai šią užduotį, komisijos vertinimu, atliko Nerijus Navickas, pelnęs pirmąją vietą. Antroji teko latvei Antra Laure, trečioji – Rositai Petkevičiūtei, o Vilties prizas – Arūnui Pociui.

Gražiausiai nuotaką papuošė latvė Daiga Meija, nuo jos vienu balu atsiliko baltarusė Natalija Kapčan. Trečioji vieta teko latvei Antra Laure, Vilties prizas – Linai Žiemelienei.

Su užduotimi „Staigmena“ geriausiai susidorojo viešnios - baltarusė Natalija Kapčan ir latvė latvė Antra Laure, pasidalijusios dvi pirmąsias vietas. Floristams ši užduotis buvo tikra staigmena – reikėjo visiems vienodomis duotomis gėlėmis dekoruoti gautą keramikos dirbinį. Antroji vieta šioje rungtyje teko Arūnui Pociui, trečioji – Rositai Petkevičiūtei, o Vilties prizas – Nerijui Navickui.

Šalia floristų profesionalų rungėsi įvairių šalies aukštesniųjų mokyklų jaunieji floristai, pristatę floristines širmas, eglutes bei puokštes. Antrajame salės aukšte karaliavo jauniausieji parodos dalyviai – pirmų-septintų klasių moksleiviai, išradingai dekoravę eglutes bei kūrę Kalėdų simbolius – angelus.

Bus daugiau foto

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)