Naudokite actą virtuvėje


Maisto gaminimo kvapus galima pašalinti virinant 1 puodelį vandens, į kurį įpiltas arbatinis šaukštelis acto. Dūmų pilname kambaryje kvapus pašalins pastatytas nedidelis dubenėlis su baltuoju actu.

Išskalavus indus actu, išnyks žemės riešutų sviesto, spagečių padažo ar majonezo kvapas.

Lygiomis dalimis sumaišykite druską ir baltąjį actą – pašalinsite kavos ar arbatos dėmes nuo puodelių.

Nerūdijančio plieno įrankius nuvalysite patrynę juos baltuoju actu sudrėkintu skuduru.

Jei norite sumažinti sunkiai pašalinamas aliuminio, stiklo, porceliano puodų ar prikaistuvių dėmes, pavirinkite šiuose induose ¼ puodelio baltojo acto, išmaišyto 2 puodeliuose vandens. Perplaukite šiltu, muilinu vandeniu.

Stiklinius indus plaukite actu ir vandeniu, išmaišytu tokiu santykiu: ½ puodelio baltojo acto 4,5 litro vandens. Perskalaudami indus, į vandenį įpilkite šiek tiek baltojo acto– pašalinsite muilo nuosėdas ir stikliniai indai ims spindėti.

Pusvalandžiui pamerkite nešvarius puodus ir keptuves į baltąjį actą. Po to išskalaukite šiltame, muiliname vandenyje.

Naudokite actą mikrobangų krosnelėms valyti: ½ puodelio baltojo acto išmaišykite 1 puodelyje vandens ir supilkite į dubenėlį. Jo neuždengę įdėkite į krosnelę, nustatykite aukštą režimą 3-4 minutėms, po to palikite 15 min. Sausai iššluostykite krosnelės ertmę. Kavavirę išvalysite įpylę baltojo acto iki 6 puodelių lygio ir vandens iki 10 puodelių lygio. Įdėkite švarų popierinį filtrą ir įjunkite aparatą. Kai maišymo ciklas baigsis, išpilkite acto ir vandens mišinį bei išmeskite popierinį filtrą. Įpilkite švaraus vandens ir vėl įjunkite kavavirę. Tik po to virkite kavą.

Naudokite baltąjį actą rūbams valyti

Norėdami panaikinti riebalų dėmes ar nemalonų rūbų kvapą, į vandenį įpilkite baltojo acto. Jei norite panaikinti dezodoranto dėmes, prieš įprastai skalbdamos švelniai pavalykite rūbą baltuoju actu.

Susikaupusias skalbyklės nuosėdas taip pat galima pašalinti baltuoju actu. Įpilkite 1 puodelį baltojo acto į skalbyklės būgną ir skalbkite (neįdėjusios skalbinių) įprastu režimu aukštoje temperatūroje.

Kiti acto naudojimo būdai

Kačių tualeto dėžės kvapą taip pat galima pašalinti actu. Išvalę dėžę, išskalaukite ją ir įpilkite šiek tiek acto (apytikriai 1 cm). Palikite dvidešimčiai minučių, pateliūskuokite actą, po to išskalaukite šaltu vandeniu bei išdžiovinkite dėžę.

Jei užsikimšo kanalizacijos vamzdis, įpilkite į jį saują geriamosios sodos ir 1 puodelį baltojo acto. Kai burbuliavimas liausis, išskalaukite karštu vandeniu. Jei reikalinga, procedūrą kartokite.

Nakčiai pamerkite dušo galvutę į actą. Ryte nuskalaukite karštu vandeniu, kad pašalintumėte vandens nuosėdas.

Nedideliu baltojo acto kiekiu nuo rankų galite pašalinti vaisių dėmes. Sausai nusišluostykite

Pūkinėms antklodėms naudokite 2 puodelius baltojo acto. Medvilnines ir vilnones antklodes skalaukite vandenyje su actu.

Jei jūsų namuose įsiveisė skruzdėlių ar kitų vabzdžių, juos galima išnaikinti pašlaksčius actu palanges ir įpylus jo už grindjuosčių. Vabzdžiai niekada neperžengs šios ribos, nors niekas nežino, kodėl!

Elektrino lygintuvo dėmes pašalinsite pavalę jį mažame aliuminio prikaistuvyje pašildytu baltuoju (arba vyno) actu ir druska. Blizginkite lygintuvą taip, kaip blizginate sidabrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)