1. Rėmeliai su tarpeliu

Rėmeliai su tarpeliu – tai užsienio šalyse populiarus rėminimo būdas, kai paveikslas tvirtinamas rėmo priekyje, o tarp jo šonų lieka tarpelis – jis gali būti nuo kelių milimetrų iki kelių centimetrų. Vizualiai atrodo, tarsi paveikslas “plaukiotų” rėme – todėl angliškai šie specialūs rėmeliai vadinami “floating frames”. Tai ypač puikus pasirinkimas, jei jūsų interjere vyrauja modernios nuotaikos ir norite paryškinti paveikslą.

2. Įrėminkite... rėmą!

Jeigu norite praplatinti medinį rėmelį, galima paveikslą įrėminti… du kartus! Tai padaryti įmanoma ne su visais bagetais. Pirmasis iš jų turėtų būti plokščiu krašteliu, kad kitas rėmas jį gražiai uždengtų. Vizualiai toks būdas praplatina rėmą apie paveikslą, jį padidina bei suteikia galimybę išryškinti ir pabrėžti daugiau spalvų. Turėkite omenyje, kad antrasis bagetas turėtų būti ir gilesnis, kad gražiai uždengtų kraštelius.

3. Dydis – svarbu!

Paspartai skirti tam, kad apsaugotų paveikslą nuo lietimosi prie stiklo, tačiau tuo pačiu atlieka ir estetinę funkciją. Paspartas suteikia papildomą galimybę pabrėžti paveikslo koloritą bei paryškinti jo gražiausias dalis. Paspartas gali būti tiesiog su paprasta išpjova paveikslui (jos kraštai dažniausiai pjaunami 45 laipsnių kampu), arba įmanoma padaryti ir kitaip – panaudoti kelis paspartus ir sukurti savotišką rėmelį.

Jeigu norite būti dar originalesni, galite užsisakyti plačius paspartus – jei šonai kelis kartus viršys išpjovos matmenis, bendras vaizdas gali atrodyti labai kūrybingai.

Tas pats taikytina ir rėmams – jei pasirinksite ypač platų rėmą į kurį įdėsite mažą paveiksliuką – vizualiai galite labai padidinti patį kūrinį bei suteikti jam papildomos vertės.

4. Paveikslėlių mozaika

Įsivaizduokime, kad turite kelis nedidelius grafikos darbelius. Juos galite įrėminti visus atskirai, arba... visus į vieną didelį rėmą!
Dauguma rėminimo dirbtuvių gali išpjauti kelias skyles viename pasparte – taip galite sukurti gražią mozaiką ir ją pakabinti ant sienos.

5. Karpykite

Šis rėminimo būdas – pats drastiškiausias. Pamenate tą paveldėtą paveikslą, kurį dėdė nutapė dar būdamas mokykloje? Jums jis nepatinka, todėl stovi spintoje ir renka dulkes. O jaunėlis, ieškodamas pačiūžų, dar ir pradūrė skylę. Imkitės karpymo.

Išsikirpkite tik nedidelę detalę – medį ar saulėlydį. Pasirinkite tinkamą, stambų rėmelį ir turėsite mažą šedevriuką. Dėmesio! Karpymas yra atsakingas darbas, todėl geriausia gerai pagalvoti prieš tai darant, arba pasitarti su profesionalais rėminimo dirbtuvėse – jie padės iškirpti ir, jei reikia, užtraukti paveikslą ant porėmio.